Saslušan svjedok na suđenju optuženima za likvidaciju Borete i slučajne žrtve Zečevića

Motor korišćen u ubistvu ukraden je u Sutomoru

Svjedok Vladimir Zinovski kazao je juče da mu je motor ,,peda“, sa kojeg su likvidirani Đorđe Boreta i slučajna žrtva Dragan Zečević u bečićkom lokalu ,,Trofej“ 7. decembra 2016. godine, ukraden ispred zgrade u Sutomoru.
Objavljeno: 18. 09. 2018 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zinovski je ispričao da je krađu motora prijavio barskoj policiji u julu ili avgustu 2016. godine, ali da ga niko nije zvao povodom te prijave. - Kada dođemo u Crnu Goru uvijek idemo na putovanje. Nakon dvije sedmice smo se vratili i motora nije bilo ispred zgrade. Motor smo ostavili ispred zgrade u Sutomoru, bio je crne boje i barskih registarskih oznaka – ispričao je svjedok. On je, odgovarajući na pitanje odbrane, kazao i da je lijeva ručica na motoru bila malo polomljena. Na jučerašnjem suđenju pročitano je više dokaza, među kojima i zapisnici sa uviđaja ispred lokala ,,Trofej“ u Bečićima.

Advokati odbrane tražili su juče da se iz spisa predmeta izdvoje zapisnici o pretresanju i sa uviđaja jer, kako su dodali, pravno su nevaljani. Tužilac Saša Čađenović usprotivio se ovim prijedlozima, navodeći da bi to odugovlačilo postupak. Zbog ubistva Borete i Zečevića na optuženičkoj klupi su braća Ilija i Boško Pavlović, srpski državljanin Miljan Bulatović iz Niša, državljanin Bosne i Hercegovine Vladimir Šmanja. U odsustvu se sudi Budvaninu Vasiliju Rafailoviću, Ratku Vušoviću i Ivanu Cicmilu, jer su u bjekstvu i za njima su raspisane potjernice. Braća Pavlović na ranijem pretresu negirali su da imaju veze sa ubistvom, ističući da nijesu članovi kriminalne organizacije na čijem je čelu Rafailović.

Prema navodima optužnice, Rafailović i Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je likvidirala Đorđa Boretu 7. decembra prošle godine u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima. Od više ispaljenih hitaca iz automatske puške, kao slučajna žrtva tada je stradao doktor u penziji Dragan Zečević, dok je vlasnik lokala Ivo Stanišić ranjen. Prema navodima optužnice, Rafailović i Vušović se terete da su direktni izvršioci ubistva Borete i Zečevića.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar