Vukotić hoće da se nagodi sa Tužilaštvom u Beogradu

Jovica Vukotić (38), koji je prema operativnim saznanjima bezbjednosnih službi jedan od vođa takozvanog škaljarskog klana, pokušava da sklopi sporazum o priznavanju krivice sa Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.
Objavljeno: 18. 09. 2018 - 08:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, u toku su razgovori između Vukotića, njegovih branilaca i pravosudnih organa. Vukotić je, kako saznaje ovaj list, spreman da prizna da je koristio falsifikovane isprave, da je pomenuta dokumenta kupio, kao i da ih je koristio tokom putovanja po Evropi, ali i u Turskoj, tačnije u ljetovalištu Lara, kod Antalije, gdje je i uhapšen.

On pristaje da “odleži” kaznu koju postigne sporazumom navodi izvor “Novosti”. Pominje se godinu dana zatvora, ali o tome se tek dogovara i pregovara. U ovom trenutku on želi da što prije to završi, jer smatra da će tako brže da izađe na slobodu.

Ovaj list piše da je Vukotić shvatio da ga srpska policija već izvjesno vrijeme “radi” i plaši se dokle je stigla ta istraga.

Ovaj “škaljarac” već je duže vrijeme na radaru srpske i crnogorske policije i bezbjednosnih službi. Ali, za njega su više nego “zainteresovane” Grčka, kao i druge države Zapadne Evrope.

“Škaljarski klan” se pominje kao jedna od važnih karika u krijumčarenju velikih količina kokaina iz Južne Amerike ka Evropi. Srpska policija, međutim, ima operativne podatke da je Vukotić povezan sa više brutalnih likvidacija počinjenih u Beogradu”, navodi sagovornik Novosti.

“Već duže vrijeme istražuju se zločini pripadnika “škaljarskog klana”. Neki od njih su riješeni, kao što je likvidacija visokopozicioniranog pripadnika suparničke “kavačke ekipe” Davorina Baltića na Vračaru, prvog dana ove godine. MUP Srbije je nedavno saopštio da je identifikovan ubica u ovom slučaju i da je za njim raspisana crvena Interpolova potjernica. Njegovo ime nije objelodanjeno. Ipak, klupko zločina koje su počinili pripadnici “škaljaraca” u srpskoj prijestonici počelo je da se odmotava ubrzo poslije surovog ubistva Aleksandra Stankovića, jednog od navijača Partizana. Operativci srpske policije su sklapali kockicu po kockicu u istrazi o “škaljarskom klanu” i došli do zapanjujućih otkrića”, navodi izvor Novosti.

Kako navodi ovaj list, do tančina je razotkrivena i njihova mreža saradnika ne samo u Srbiji, već i Crnoj Gori i šire.

Među njihovim “pokroviteljima”, kako dodaju, ima političara, pa čak i policijskih glavešina.

Ime Jovice Vukotića je u vrhu “škaljarskog klana”, ali je, prema operativnim policijskim saznanjima, u toj mafijaškoj ekipi na čelu Igor Dedović, za kojim se sada traga. Njegov najbliži saradnik je Ivan Pavlović Iker, koji u zatvoru u Sremskoj Mitrovici izdržava višegodišnju kaznu za šverc kokaina. Ovom vrlo surovom i brutalnom kotorskom klanu je hapšenjem Vukotića zadat ozbiljan udarac.

“Procjene bezbjednosnih službi su takve da bi u narednim mjesecima moglo da dođe do novih obračuna, pa i konačnog raspleta između dvije kotorske ekipe. Posebno, jer se u cijelu tu priču odavno upleo Luka Bojović. Odskora, međutim, mnogo jači “igrači” preuzeli su tu borbu od škaljaraca i kavčana”, navodi njihov sagovornik.

To je sam vrh mafijaške hobotnice. Iza svih tih brutalnih obračuna krije se preuzimanje kokainskog tržišta. Naredni mjeseci će to i pokazati.

Komentari: 0

Novi komentar