Najavili još promjena

Katnić i Veljović: Svi koji narušavaju etičke principe biće uklonjeni

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović i pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković danas su posjetili Specijalno policijsko odjeljenje Uprave policije kojim rukovodi Dragan Radonjić.
Objavljeno: 18. 09. 2018 - 13:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je izrazio zahvalnost i poštovanje Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću na ostvarenoj saradnji i dosadašnjim rezultatima i izrazio očekivanje da će u narednom periodu, sadejstvom SDT i SPO, biti postignuti još konkretniji rezultati, uz utvrđene zajedničke prioritete.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je saradnja Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja bila kvalitetna, te da je zajednički rad SDT i SPO u prethodnom periodu primjer postizanja uspješnih rezultata predanim i timskim radom.

Konstatovano je da je Specijalno policijsko odjeljenje, uz rukovođenje i koordinaciju nadležnog Specijalnog državnog tužilaštva, postizanjem značajnih rezultata i zajedno sa ostalim djelovima MUP-a i Uprave policije, doprinijelo osjećaju sigurnosti i bezbjednosti svih građana.

Direktor Veljović je iskazao podršku Specijalnom policijskom odjeljenju u budućim profesionalnim aktivnostima i izrazio očekivanje da će težište njihovog rada biti usmjereno na sprječavanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa a posebno na otkrivanje i presijecanje njihovih kriminalnih aktivnosti na krijumčarenju opojnih droga.

Direktor takođe očekuje da će aktivnosti Specijalnog policijskog odjeljenja, sa ostalim segmentima Uprave policije, biti usmjerene na rješavanje nerasvijetljenih ubistava iz prethodnog perioda kao i napada na novinare i imovinu medija.

Zajednički je konstatovano da odgovor organizovanom kriminalu moraju obezbijediti snažne institucije, uz jačanje saradnje, povjerenja i timskog rada, u očuvanju profesionalnih standarda i snaženju međuljudskih odnosa.

Ukazano je i na određene slabosti i nedostatke u vlastitim redovima, uz potrebu da otklonimo te slabosti kao i pojedince iz bezbjednosnog sistema koji narušavaju etičke principe i profesionalni integritet pripadnika službe.

Glavni specijalni tužilac Katnić i direktor Veljović su saglasni u stavu da organizovani kriminal ne može nadjačati snagu institucija države, te da će se u aktivnostima na borbi protiv kriminala istrajati, uz nastavak konkretnih akcija sa mjerljiviim rezultatima.

Glavni specijalni tužilac i direktor će, u kontinuiranoj komunikaciji, sa pažnjom pratiti razvoj koordiniranih aktivnosti usmjerenih protiv organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica.

Komentari: 5

Niko

18. 09. 2018 - 13:50

Znači oni se prvo miču, PA OVOJE DIVNOOO !
etika

18. 09. 2018 - 17:41

E sad zamisli kolko je eticki izmisliti neku aferu da bi recimo ocrnio opoziciju ili poslati crne trojke da po mraku nekog osakate a bogami bilo je tu ono pojeo ga mrak a ni danas rijeseno nije .
=

18. 09. 2018 - 16:01

Sve ovo će bit vaše prazne priče ako se nezapočne od Skupštine čišćenje javno poznatih zlotvora i oštaplera crnogorskog naroda i države i onih iz voćstva DPS i države-koji su ih uvalili u Skupčtinu i bogato plaćaju.Pa već je svkome jasno da dosadašnje voćstvo DPS i države može svašto činjet i imat zagarantovn stalni opstanak-dok je tih zlotvora crnogorskog naroda i države u Skupštinu i legalno poznatih anticrnogorskih partija-među kojim se ističu partije naroda otrcana srpstva Srbije.No ako vas je imalo stalo za svoj crnogorski narod i državu počnite od glave-nije su to riba no pomamljeni zlotvori i oštapleri.
Djordje

18. 09. 2018 - 18:05

Evo ih opet uzjahase. A sto je sa etnickim principima koje vi narusavate i to namjerno?
milica

19. 09. 2018 - 09:32

...."uz potrebu da otklonimo te slabosti kao i pojedince iz bezbjednosnog sistema koji narušavaju etičke principe i profesionalni integritet pripadnika službe."...Hahahaha, a samo im ispitajte porijeklo imovine...kuće, zgrade, placevi, kafići, ....VRH, komandiri....načelnici....oni što su sa klanovima do juče radili....
Novi komentar