Ni danas nije iznio odbranu

Optuženi za ubistvo tetke uporno traži izuzeće advokata, sudija, da mu sudi Osnovni sud

Suđenje Emiru Sarvanu optuženom za ubistvo tetke Durije Pojatić odgođeno je na neodređeno vrijeme dok se ne odluči o njegovom zahtjevu za izuzeće krivičnog vijeća kojim predsjedava sutkinja Vesna Moštrokol.
Objavljeno: 18. 09. 2018 - 14:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Osim primjedbi na krivično vijeće koje sudi u njegovom slučaju, Sarvan je tražio i da mu se sudi pred Osnovnim sudom kao i izuzeće advokatice Azre Jasavić, koja mu je dodijeljena za branioca po službenoj dužnosti.

Iako je sutkinja Moštrokol pojasnila da mu sud ne može ponovo angažovati branioca jer mu je advokatica Jasavić preuzela njegovu odbranu po službenoj dužnosti, Sarvan nije odustajao od nauma da dobije novog branioca.

-Htio sam da angažujem dva advokata, ali nemam načina da ih pozovem. Sud je trebalo da ih obaveže, a ja sam im dva puta poslao molbu – kazao je Sarvan, pojašnjavajući da Jasavić nije ispunila njegova očekivanja zbog čega ne želi njeno dalje angažovanje u tom predmetu.

Podsjećamo da Sarvan ni na prethodnom ročištu nije iznio jer je tražio izuzeće advokatice Azre Jasavić.

Sarvan je prethodno od Jasavić tražio da mu obezbjedi prvostepeno suđenje u Strazburu ili Hagu i pored njenog objašnjenja da im se može obratiti kada okonča sve postupke pred domaćim sudovima.

Prema navodima optužnice, Sarvan je 30. oktobra prošle godine na svirep način s umišljajem ubio tetku Duriju Pojatić u njenom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Prije nego što je Pojatić ugušio držeći joj šakama zatvorene nos i usta, Sarvan je žrtvu izudarao nogama I rukama kao I kutlačom po glavi i tijelu.

Od siline udaraca Pojatić je pala na pod a Sarvan je nastavio da je udara. Obdukcijom tijela Pojatić  konstatovani su mnogobrojni podlivi, razderotine i oguljotine u predjelu glave kao i prelom 13 rebara sa obje strane tijela.

Zastupnik optužnice, tužiteljka Tatjana Begović navodi i da za vrijeme dok je optuženi šakama držao zapušene nos i usta, žrtva je za to vrijeme usljed nanijetih tjelenih povreda i ugušenja trpjela bolove i strah jakog intenziteta.

Sarvan se u istrazi branio ćitanjem.

 

 

 

 

 

Komentari: 1

Rašo

18. 09. 2018 - 15:17

Da je sreće i pravde nebi mu presudio drugu presudu do smrtnu kaznu. Takvih se društvo treba aslobadjat bez trunke milosti.
Novi komentar