Predali tužbu osnovnom državnom tužiocu

DNP tužila funkcionera Demokrata zbog povrede ugleda pravnog lica

Demokratska narodna partija Crne Gore podnijela je juče osnovnom državnom tužiocu tužbu protiv šefa medijskog centra Demokratske Crne Gore Duška Stjepovića. Prijava je podnijeta nakon što je Stjepović u javnom saopštenju na društvenim mrežama optužio lidere Demokratskog fronta da su korumpirani i da ih je ,”kupio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za četiri miliona eura u zamjenu za njihovu podršku prema politici za Kosovo”.
Objavljeno: 19. 09. 2018 - 07:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

“DNP je nakon isteka predviđenog roka da se funkcioner Demokrata javno izvini za izrečene brutalne neistine, kao i neprihvatanjem ponuđenog TV sučeljavanja u kojem bi potkrijepio svoje tvrdnje, podnijela tužbu protiv šefa medijskog centra Demokratske Crne Gore. U sudskom postupku koji slijedi biće razobličeni jeftini pokušaji da se neutemeljenim izjavama o nezakonitom finansiranju nanese politička šteta DNP i DF”,  saopštili su iz partije.

Tužba je podnijeta jer u DNP-u smatraju da je došlo do povrede ugleda i ličnosti pravnog lica.

U tužbi, u koju je Pobjeda imala uvid, navodi se da je funkcioner Demokrata u tekstu “Stjepović: Vučić kupio lidere Fronta za četiri miliona eura” na tendenciozan način predstavio funkcionere i politički subjekt Demokratsku narodnu partiju, koja je konstituent Demokratskog fronta kao korumpirane.

“Time je javno implicirao da se Demokratska narodna partija finansira mimo Zakona o finansiranju političkih stranaka i kampanja kojim je zabranjeno da politički subjekt koji je registrovan u Crnoj Gori prima donacije od fizičkih i pravnih lica. Tuženi je na taj način povrijedio čast i ugled tužioca jer je putem medija saopštavao neistinite navode o korupciji i nezakonitom finansiranju sa namjerom da se nanese politička šteta i prikaže ga kao politički subjekt koji ne posluje u skladu sa zakonom”, navodi se u tužbi koja je predata Osnovnom sudu u Podgorici.

Komentari: 5

Irena

19. 09. 2018 - 07:38

Sinhronizovana akcija DNPa I tuzilastva.Ulazimo u turbulentnu zonu gdje see vise nece moci sakriti veza DF -DPS pa su Ovo ocajnicki potezi be bi li se strahom odrzao privid.Necete uspjeti.
Rajko

19. 09. 2018 - 09:30

Ova trivijalna, bezvrijedna opozicija kad god se podavijaju medjusobno optuzuju jedni druge da saradjuju sa DPS, partijom koju podrzava najveci broj njihovih sugradjana, pa ispada da svi saradjuju. U razvijenoj drzavi bi to bilo normalno, a ovdje je to nekakva izdaja. E jadovi.
Pipun

19. 09. 2018 - 10:12

A Knežević ima ugled? A DNP ima ugled? Ooook :D
Joksim

19. 09. 2018 - 18:39

Čovjek može da kaže sve i da nastavi dalje. Drugim riječima svako može imati svoje mišljenje,jer je ono kao zadnjica.Svako je ima. Zamislite molim vas DPS sa četnicima. To samo bolesni um može da smisli. Kakva konstrukcija.
Kojega ugleda????

20. 09. 2018 - 07:15

Hahahahaa, UGLEDA??? A sto se dobro izasmijah, stvarno su genijalci za zbijanje sala! Ova partija je za non stop SPRDNJU!
Novi komentar