Zijah Sokolović u Nikšiću 25. septembra

„CABAres CABArei“, autorski projekat Zijaha A. Sokolovića, biće izveden na sceni Nikšićkog pozorišta u utorak, 25. septembra, sa početkom u 20 sati.
Objavljeno: 19. 09. 2018 - 13:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sokolović u komediji „CABAres CABArei“, govori i igra sve moguće, majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smijeha do ledene užasnosti, poigrava se osjećajima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dvije velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt.

Njegove mimične, tjelesne i govorne varijacije i mimikrijske vragolije na temu institucije, kao što su država i brak, smiješno karikiranje morala, međusobnih bračnih odnosa, političke banalnosti, svakodnevnih nebuloza i opominjanje na njih, da ljudi žive danas a ne sjutra – izazivajući „salve smijeha, višekratne spontane aplauze, pronicanje u suštinu ideja i na kraju iskrene i sasvim zaslužene ovacije očarane publike”, koja je poslije izvođenja predstave razmišlja: „Kako je moguće tako dugo održati toliku glumačku koncetraciju i kondiciju…?”
Zijah je još jednom dokazao da “Glumac je…glumac…je glumac”, a život ništa više nego CABAres CABArei…

Ta „životna komedija“ kako je Sokolović nazvao, za 25 godina postprodukcijskog života imala je 1350 izvođenja.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 5 eura.

Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566 i 068/461 310.

Predstava je dio Septembarskih dana 2018 i Nikšićke kulturne scene 2018.

Komentari: 1

dobar je ba jaro Zijah

19. 09. 2018 - 14:35

Zadnji puta sam ga gledao u SNP NS sa predstavom " Kako ubiti zenetinu i zasto " . Ja smijela mati moja mila umalo sam se upso ugace kolko je bilo smjesno
Novi komentar