Modna revija Marine Banović Džuver

„Poljem se vija“ ispred Dvorca Kralja Nikole

Modna revija crnogorske kreatorke Marine Banović Džuver pod nazivom „Poljem se vija“, koja će biti održana u petak 21. seprembra u 20 sati ispred Dvorca Kralja Nikole na Kruševcu.
Objavljeno: 19. 09. 2018 - 17:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na reviji će biti predtsavljena nova kolekcija iz Ateljea Marine Banović na temu poznate crnogorske narodne pjesme „Poljem se vija oj zor delija“.

Revija je osmišljena kao svojevrsni omaž crnogorskim umjetnicima 20-og vijeka kao što su Petar Lubarda, Dado Đurić, Vito Nikolić, Živko Nikolić, Dragan Radulović, Igor Perazić, Pavle Vujisić i drugi i zato je ovoga puta u prvom planu muška modna kolekcija, ali su obuhvaćeni i ženski modeli. Kroz modele biće prikazana umjetnička strana crnogorskog muškarca kao sinonima za muževnost i eleganciju.

U skladu sa svojim prepoznatljivim stilom, Marina Banović je i ovoga puta pripremila savremenu kolekciju, u skladu sa modnim trendovima u svijetu, uraženu od prirodnih materijala i sa dosta ručnog rada.

U okviru događaja biće predstavljena i izložba slika ukrajinske slikarke Ganne Krivolap pod nazivom „Velovi Crne Gore“. Ova umjetnica prvi put se predstavlja crnogorskoj publici. Autorka je poznata evropskoj javnosti po prepoznatljivim temama, tehnici i stilu apstraktnog figurativa.

gana-krivolav-slika

Ganna Krivolap je moderna ukrajinska umjetnica iz Kijeva čiji su radovi u stilu figurativne apstrakcije zasnovani na intuiciji kao instrumentu spoznaje.

Ovim događajem biće završeno Podgoričko kulturno ljeto 2018. godine.

 

Komentari: 1

"Poljem se vija ..."

20. 09. 2018 - 05:25

....danas jedna u moru tzv "narodnih pjesama" - a onda kada se pojavila , kao prva, u onoj drugoj polovici pretprošlog vijeka na ovim crnogorskim prostorima i počela naprasno javno da se pjeva - bila je vrlo nerado primljena od - knjaza Nikole!!!!Zašto? Zato što je ta doza "sentiša" u pjesmi do tada ne čuvena bila (po knjaževom ubjeđenju) otrov koji je razarao borbeni duh i moral crnogorskog ratnika! Knjaz se prevario! A evo danas ga provociraju u Božijem spokoju - pred njegovim dvorom.........veliki getsbi
Novi komentar