U ZIKS-u

Zatvorski policajac uhapšen zbog doturanja telefona osuđeniku

Službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija D. Đ (34) uhapšen je zbog sumnje da je osuđeniku Jovanu Jovanoviću prokrijumčario mobilni telefon, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Objavljeno: 20. 09. 2018 - 10:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa Zavodom za izvršenje krivičnih sankcija, identifikovali službenika koji je, kako se sumnja, omogućio da se osuđenom licu unese i preda mobilni telefon.

Polcijski službenici su, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, lišili slobode D.Đ. (34) iz Danilovgrada i tom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Postupajući odmah po obavještenju iz ZIKS-a da postoje indicije da je njihov službenik D.Đ. prokrijumčario mobilni telefon, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa službenicima ZIKS-a preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Na osnovu operativnog rada, policijski službenici su došli do saznanja da je službenik ZIKS-a D.Đ, kako se sumnja, predao mobilni telefon D.M. iz Kotora, i na taj način joj omogućio da telefon unese i preda osuđenom licu.

Policijski službenici su u saradnji sa nadležnim tužiocem, a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu potom izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.Đ. Tom prilikom je pronađena municija kalibra 7,65 mm, kaže se na kraju saopštenja UP.

Komentari: 2

mister %

20. 09. 2018 - 10:08

Pa kako inace pola ZIKSa ima SMARTphone ? Ili ne kontrolisu ili uzimaju lovu . Bice prije ovo drugo .
mau

21. 09. 2018 - 05:56

Bice premjesten na bolje radno mjesto kao i svi policajci osudeni za neka krivicna djela
Novi komentar