Lješković i Banović udaljeni iz SAJ-a

Bivši komandant Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković i njegov zamjenik Mirko Banović udaljeni su iz te jedinice, nakon što je za novog starješinu SAJ-a izabran Miloš Radulović.
Objavljeno: 20. 09. 2018 - 07:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je prije dva dana saopšteno iz policije, Lješković i Banović će biti raspoređeni na druge poslove. Prema saznanjima Dana, Banović je raspoređen u sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata u mnogo nižem rangu od dosadašnjeg, a Lješković je vraćen u taj sektor, odakle je svojevremeno prešao u SAJ.

Obojica će biti vođe odjeljenja u okviru sektora za zaštitu ličnosti i objekata, čime su dodatno degradirani. Odluka o njihovom razrješenju sa mjesta komandanta, odnosno zamjenika komandanta SAJ-a donesena je na kolegijumu Uprave policije koji je održan početkom nedjelje, a odluka o njihovom udaljenju iz SAJ-a donijeta je juče.

Lješković je osuđen na pet mjeseci zatvora zbog prikrivanja aktera zvjerskog prebijanja Mija Martinovića i mirnih demonstranata tokom protesta koje je organizovao Demokratski front (DF).

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je presudu kojom je Lješković oglašen krivim jer je svjesno sakrio identitet sajovaca koji su brutalno prebili građane na nekoliko lokacija u Podgorici nakon razbijanja protesta DF-a.

Sud je Lješkoviću odredio kaznu čije mu trajanje omogućava povratak u službu. U spuškom zatvoru je proveo samo nekoliko dana, a ostatak je proveo u bolnici.

Komentari: 4

Мирослав Ђукић

20. 09. 2018 - 15:38

Куку! Шта ли ће САЈ без својих китних перјаница?
Ne brini Cheto

21. 09. 2018 - 06:57

ima nas jos dosta koji imamo kicmu i koji se ne savijamo pred nikim bez obzira na posledice.
Milo Vujovic

20. 09. 2018 - 17:24

Fukarski Odnos Vlasti srbijanskih mješanaca Prema Crnogorskim Domoljubima,Umjesto da Budu Odlikovani i Nagrađeni za Sve što su Činili za Crnu Goru !! Veliko poštovanje za Lješković Nije izdao Svoje Ljude,Tako Nikada nebi izdao Svoju Domovinu,za Razliku od Drugih DPS Komunjara !!
Podrska Ljeskovicu i Banovicu

21. 09. 2018 - 05:05

Svaka vam cast momci. Proci ce i ova neovolja i doci ce neko drugi ko ima KICMU i ko se ne saginje pred ruljom. Hvala vam sto ste stali u ODBRANU CRNE GORE i nijeste kao zadnje kukavice pobjegli od odgovornosti nego ste rado pristali da vas smijene nego da sacuvate vrhunske pozicije. Svaka vam cast jos jedanput, bila bi mi cast biti sa vama na bilo kom zadatku.
Novi komentar