Dogovorena saradnja KCCG i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Jevto Eraković, sa saradnicima boravio je u srijedu, 19. 09. 2018. godine u zvaničnoj posjeti Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je razgovarao sa generalnom direktoricom, prof. dr Sebijom Izetbegović.
Objavljeno: 20. 09. 2018 - 11:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje Memoranduma o poslovnoj saradnji dvije ustanove, kojim će se omogućiti razmjena stečenih vještina i znanja, kao i medicinskog osoblja u cilju praktične obuke, uključujući specijalističko i subspecijalističko stručno usavršavanje.

Dr Eraković je istakao da postoji mnogo prostora za saradnju u medicinskoj i nemedicinskoj oblasti dvije zdravstvene ustanove.

- Siguran sam da će rezultat današnjeg sastanka biti ubrzo vidljiv, u smislu razmjene naših stručnjaka  i pacijenata, te organizovanja zajedničkih sastanaka i edukacija, kazao je dr Eraković.

Prof.dr Sebija Izetbegović istakla je da je KCUS prepoznat kao uspješan zdravstveni centar koji kroz edukacije i stručna usavršavanja, te nabavku nove opreme i aparata, uspješno prati svjetske savremene medicinske trendove.

- Nabavka savremene opreme i aparata omogućila je uvođenje novih procedura i metoda, čime smo proširili spektar zdravstvenih usluga koje se pružaju u KCUS. Vodeći smo u BiH u pogledu najsavremenije medicinske opreme, zbog čega smo prepoznati i u regionu kao centar koji nudi mogućnosti usavršavanja i saradnje. Otvoreni smo za saradnju sa zdravstvenim ustanovama iz BiH i regiona, kako bismo omogućili što kvalitetnije zdravstvene usluge našim pacijentima  - navela je prof.dr Izetbegović.

 

Komentari: 0

Novi komentar