U kući nađen arsenal oružja

Novljanin prijavio lažni pokušaj ubistva, sam sebe povrijedio

Dvadesetpetogodišnji M.K. iz Herceg Novog uhapšen je jer je lažno prijavio da je neko pokušao da ga ubije i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Pretresom prostorija koje on koristi policija je pronašla oružje, municiju, marihuanu, noževe, silikonsku masku i druge stvari.
Objavljeno: 20. 09. 2018 - 16:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Policiji u Herceg Novom sinoć je prijavljeno da je više maskiranih osoba na poluostrvu Luštica, u mjestu Zabrđe, pucalo na vozilo marke “VW Golf V! kojim je upravljao M.K. Na licu mjesta je obavljen uviđaj i izuzeti su tragovi koji će biti predmet vještačenja”, saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom istrage o ovom događaju plicijski službenici su došli do sumnje da je M.K. svjesno i sa namjerom lažno prijavioda je neko pokušao da ga ubije, te da je na lokalnom putu na Luštici, u neosvjetljenom i nenaseljenom dijelu puta, zaustavio svoje vozilo i u njega ispalio više od deset projektila iz pištolja marke “Mauzer” cal. 9mm. Potom je uzeo komade stakla koje je bilo rasuto po vozilu i sam sebe povrijedio”, naglasili su u Upravi policije.

Pregledom terena u blizini kuće M.K. pronađen je pištolj marke “Mauzer” cal. 9 mm, sa 12 komada municije istog kalibra.

Nakon toga postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu obavljen je pretres kuće i drugh prostorija koje koristi M.K.

Tada je pronađeno oko 40 grama marihuane, četiri lovačke puške u ilegalnom posjedu, dvije vazdušne puške, tri puške za podvodni ribolov za koje se sumnja da su u ukradene, osam noževa raznih veličina, mačeta, dvije bejzbol palice, optički nišan, fantomku, silikonska maska, dron, veća količina patrona lovačke municije, sedam komada metaka kalibra 9mm, dvogled, vojni šlem, radio veza, vaga za precizno mjerenje i oklop od ručnog raketnog bacača-RBR.

Pronađeni predmeti biće poslati u Forenzički centar radi vještačenja.

“M.K. će biti priveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo lažno prijavljivanje. Protiv M.K. će i nadležnom sudu biti podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga”, zaključeno je u Upravi policiji.

Komentari: 0

Novi komentar