NUHODŽIĆ-STEFANOVIĆ: Kriminalci nemaju šanse protiv CG i Srbije

Institucije Crne Gore i Srbije imaju i snage i kapaciteta i odlučne su da dobiju bitku sa organizovanim kriminalnim grupama. One ne mogu računati na povoljan ishod protiv jakih i odlučnih institucija, kazao je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić, ubijeđen da institucije Srbije i Crne Gore to jesu.
Objavljeno: 20. 09. 2018 - 21:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nakon regionalne konferencije posvećen visokotehnološkom kriminalu Nuhodžić se sastao sa srpskim kolegom Nebojšom Stefanovićem.

Tema sastanka bila je zajednička borba protiv organizovanog kriminala i regionalna saradnja.

Sagovornici su složili da Ministrstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Crne Gore i Srbije imaju izvanrednu i kvalitenu saradnju a rezultat takve saradnje su i hapšenja u obje države.

"U prilog tome je i akcija koja je realizovana saradnjom policija Srbije i Crne Gore, hapšenja JOvana Vukotića koja je rekao sam rezultat odlične i kvalitetene saradnje Srbije i Crne Gore", kazao je Nuhodžić.

On je dodao da je na osnovu kvalitetne regionalne saradnje i saradnje sa inostranim službama sinoć u Sofiji uhapšen i Predrag Knežević koji slovi za jednog od uticajnijih članova organizovane kriminalne grupe koja se naziva Kavački klan.

"Sve ovo govori jasno kriminalcima, ljudima koji u organizovanim kriminalnim grupama sprovode i namjeravaju da sprovode svoje aktivnosti da neće biti bezbjedni i mirni nigdje i da će ih pravda dostići", istakao je Nuhodžić.

Nuhodžić i Stefanović saglasni su da iako dobra saradnja dva ministratsva može biti intenzivirana a regionalna saradnja i saradnja sa inostranim službama, kako je kazao, je preduslov da dvije policije budu korak ispred kriminalaca.

"Složili smo se da institucije i Srbije i Crne Gore imaju i snage i kapaciteta i odlučne su da dobiju bitku sa organizovanim kriminalnim grupama. Organizovane kriminalne grupe i organizovane kriminalne strukture ne mogu račinati na povoljan ishod protiv jakih i odlučnih institucija da im se suprotstave a ja sam ubijeđen da institucije Srbije i Crne Gore to jesu", zaključio je Nuhodžić.

Komentari: 1

Jednom otvoreno reći

20. 09. 2018 - 21:21

Ministar Nuhodžić govori o sradnji Srbije i CG sve u sušerlativima. Kompleks prema Srbiji. Mora se otvorenoi jednom reći da Srbija stalno podriva CG. Posebno u saradnji MUP. Krije i pruža logistiku svim kriminalcima porijeklom iz CG. Ne samo to no ih koristi u podrivanju CG. Najbolji primjer je Vukotić koga je "otela" iz Turske da ne bi bio izručen CG.
Novi komentar