NP Skadarsko jezero apeluje na svijest građana u cilju očuvanja ukupnih vrijednosti

U cilju zaštite ribljeg fonda i suzbijanja nelegalnih aktivnosti, Služba zaštite NP Skadarsko jezero, u zajedničkoj akciji sa pripadnicima Uprave policije, zatekla je dva lica u vršenju nezakonitog ribolova, u noći između 19. i 20. septembra 2018.godine.
Objavljeno: 20. 09. 2018 - 21:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tom prilikom, privremeno su zaplijenjena i oduzeta sredstva: limeno plovilo, vanbrodski motor marke Yamaha, 6 akumulatora, elektropretvarač napona, rezervoar sa 18 litara goriva, 2 prsluka za spasavanje. Predmet je procesuiran nadležnim državnim organima“, izjavio je direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović. Takođe je zaplijenjeno oko 30 kilograma ribe koja je data u humanitarne svrhe. 
zaplijenjena-riba-20-9-2018

„Osnovna funkcija nacionalnog parka je očuvanje i zaštita njegovih brojnih prirodnih, kulturnih i ljudskim radom stvorenih vrijednosti. Služba zaštite redovno vrši aktivnosti kontrole i zaštite nacionalnog parka i ujedno prekograničnog prirodnog prostora. Imajući  u vidu značaj očuvanja ukupnih vrijednosti, posebno u suret obilježavanja značajnog jubileja, 35. godina od osnivanja Nacionalnog parka, s posebnom pažnjom apelujemo na svijest građana da se suzdrže od nelegalnih aktivnosti, naročito nelegalnog izlova ribe. Na taj način samo aktivnim djelovanjem i podizanjem nivoa svijesti svih građana doprinosimo očuvanju vrijednosti ovog zaštićenog prirodnog područja u kome živi veliki broj biljnih i životinjskih vrsta, posebno ptica i riba. 

Komentari: 1

@

21. 09. 2018 - 10:49

ja apelujem na NP da ne apeluje na gradjane nego da prvo stavi lovocuvare na poligraf pa onda da krenu u akciju protiv agregata prije svega a i drugih vidova krivolova pa onda da se okrenu protiv nas koji pecamo.
Novi komentar