Knežević oštro kritikovao dio opozicije zbog odlaska u Tajvan

Abazović i Šaranović napravili prvorazredni skandal

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ocijenio je u izjavi za Pobjedu da posjeta poslanika Dritana Abazovića i Danila Šaranovića Tajvanu predstavlja prvorazredni skandal, čiji je cilj izazivanje svjetske velesile Kine.
Objavljeno: 21. 09. 2018 - 06:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Abazovic i Saranovic napravili prvorazredni skandal
Foto: M. Babovic

- Odlazak Dritana Abazovića i Bečićevog poslanika Šaranovića na Tajvan, osim što predstavlja prvorazredni skandal koji može pogoršati odnose sa NR Kinom, najbolje govori i o njihovoj spremnosti da za tuđe interese ulete u svaki vid egzibicionizma i da se još hvale svojim međunarodnim akrobacijama - kazao je Knežević u izjavi za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, nakon što su priznali nezavisnost Kosova, lideri Demokrata i Ure su umislili da mogu kreirati geopolitičke odnose tako što će u inat NR Kini, zemlji koja ima milijardu i trista miliona stanovnika, priznati nezavisni Tajvan podižući zastavu Crne Gore na jarbol ispred fabrike za proizvodnju viskija i energetskih napitaka.

- Ako su prije toga konzumirali viski koji se prozivodi u ovoj fabrici bez destilacije, onda treba pokazati izvjesni stepen razumijevanja za ovaj njihov čin usljed smanjene uračunljivosti. Međutim, ako su sve ovo uradili pri ,,čistoj svijesti i zdravoj pameti“ – onda bolje da su zastavu Crne Gore podigli ispred neke fabrike za proizvodnju ljekova - naveo je on.

Knežević je ocijenio da je posebno skandalozno priznanje Dritana Abazovića da im je put plaćen od strane Tajvanaca čime su potvrdili da su za adekvatnu apanažu spremni priznati i MZ Tunjevo kao nezavisnu državu i sve to objaviti na FB stranici sa osmjehom od uva do uva kao da su donirali krv Zavodu za transfuziju.

- Inače je ovakav ,,donatorski“ metod rada ,,Tajvanaca“ već poznat na Balkanu, kad su nekadašnjem ministru spoljnih poslova Makedonije Vasilu Turpukovskom donirali nekoliko miliona dolara kako bi sastavni i neotuđivi dio NR Kine priznao kao nezavisnu državu. Uostalom, sam Turpukovski je priznao, kao što je priznao i Dritan Abazović, da je za ovu svoju aktivnost dobio novac koji će uložiti u izgradnju sportskih i obrazovnih objekata u Makedoniji – rekao je Kneživić.

Te investicije u Makedoniji su, kako je kazao Knežević, do današnjeg dana ostale Potemkinova sela, za razliku od investicija NR Kine u Crnoj Gori i Srbiji koje se mjere u milijardama dolara.

- Ono što moram primijetiti jeste da se odlazak Demokrata i Ure poklapa sa najavom novog ekonomskog rata između SAD i Kine koji će po svemu sudeći uticati i na evropske finansijske tokove. Zato mi zvuči gotovo naučno fantastično potreba Abazovića i Bečića da za tuđe interese izazovu državu od milijardu i trista miliona stanovnika, džina sa Istoka, i još da priznaju javno kako im je sve bilo plaćeno. Samo još kad bi priznali ko im je platio - zaključio je Knežević.

Komentari: 17

CRNOGORAC

21. 09. 2018 - 06:33

PIPUN KRITIKUJE SVOJE KOLEGE A NE ZNA SE KOJI JE GORI OD GOREG
O Pipune Zetski

21. 09. 2018 - 07:00

Ja se ponadah da ce Pipun Zetski nesto reci pametno, a on samo pocne pametno pa onda zabrazdi u gluposti.... "...najbolje govori i o njihovoj spremnosti da za tuđe interese ulete u svaki vid egzibicionizma i da se još hvale svojim međunarodnim akrobacijama ..." Ovo se moze reci i za Pipuna i njegovu bracu iz DF-a. Nema covjek pojma koliko je ovo smijesno. Pipun je to bre!
Vasojević

21. 09. 2018 - 07:26

Ne zanima me sukob ove dvije strane, ali mora se primijetiti da je ovdje Milan u pravu.Preći toliko hiljada kilometara da bi se priznao Tajvan koji je pred nosom KIni svetskoj sili i vodecoj ekonomiji svijeta je prvorazredna glupost, ma kojim novcem da je placena.
Vasojević

21. 09. 2018 - 07:26

Ne zanima me sukob ove dvije strane, ali mora se primijetiti da je ovdje Milan u pravu.Preći toliko hiljada kilometara da bi se priznao Tajvan koji je pred nosom KIni svetskoj sili i vodecoj ekonomiji svijeta je prvorazredna glupost, ma kojim novcem da je placena.
Objektivni

21. 09. 2018 - 09:59

Sve je to tacno . Samo je zaboravio da kaze da to isto čine oni braneci interes tudje drzava zarad svoje . Kao sto reče da gaji antifasizam . Ali sa kolaboracionistima Hitlera . Četničkim vojvodom . Sto je glupost ravna Dritanovoj i Blečićevoj sa Tajvanom . Ma neozbiljni su i mnogo sitni igrači u odnosu na Djukanovića .
Ilija

21. 09. 2018 - 07:55

Da li je ovo potparol DPSa ili opozicioni poslanik procijenite sami.
Turulija

21. 09. 2018 - 08:28

Tebi Ilija opozicioni poslanik treba da bude polumozgovic, ta polovina koja radi mora uvijek biti uperena protiv vlasti a ona duga da ne anticipira niti jednu gresku ako ne dolazi od vlasti.
Lado

21. 09. 2018 - 09:13

Dritan i Becic su penali. Cak i Medo zna da ubode poneki put.
qwe

21. 09. 2018 - 09:15

Ovome Knezevicu je bitnije sto ce Putin rec no sto se desava u CG. Ima li jos koja drzava da joj je parlament pun stranih agenata?
Ognjen

21. 09. 2018 - 09:38

Živa istina. I vrlo je vjerovatno da drži Putinove slike po kući. Njegov najveći fan.
Nera

21. 09. 2018 - 09:23

A o kome moj pipune trosis rijeci? Za ovoga Abazovica ni doma ne glasaju niti za cuvenu URA-u.Partija koja je napravljena za jednokratnu upotrebu i evo vec tajkuni stvaraju novu preko Rudovica,koja ce trajati samo dok privatizuju jos koji hotel.
potpuno se promijenio

21. 09. 2018 - 10:03

Izgleda je vrbovan od drps-a u Spuzu . Na robiji pokleknu i najaci . Samo ga pitaju " Oces da radis za nas ili da ti posaljemo Kurtovica u sobu "
Islik

21. 09. 2018 - 10:43

Kukala nam majka ko je aternativa. Ako ima kud Dritan i Aljeksa su gori od vojvode i Knezevica. Treba se seliti odavde jer ce DPS ds vlada 100 godina.
gavro

21. 09. 2018 - 13:39

Wow, prvi put u životu sa saglasan sa nečim što je g-din Pipun izjavio !!!
Na pomolu

21. 09. 2018 - 14:42

nova koalicija DF i DPS-a. Gospodin Pipun, kao i ostali optuženi sada vrlo disciplinovano "pi.... u istu tikvu" sa DPS-ovcima, kako bi u sudskom procesu stekli nekakav "povlašćeni položaj". Izgleda da je Spuž malo djelovao na njega i pogoršao, i onako narušeno, zdravstveno stanje. Zamislite kakva budalaština - Abazović i Bečić za interese SAD, preko Tajvana, usmjeravaju svjetske tokove tj. dalji tok ekonomskog rata između SAD i Kine. Znao sam da je "malo prehlađen", ali baš ovoliko nijesam.
Istomišljenici

21. 09. 2018 - 14:58

Knezevic i Tajvanci iz URA-e i Demokrata su ista ekipa po pameti i mržnji prema Crnoj Gori
NIČE

21. 09. 2018 - 17:35

pipune i nikad se nikad ne umori pomažući DPS -to će ti se sto puta vratiti.....
Novi komentar