Na sjednici Nacionalnog savjeta za održivi razvoj

Đukanović: Crna Gora da udvostruči BDP u narednih 15 godina

Udvostručićemo crnogorski BDP za 15 godina, a dohodak po glavi stanovnika u 2030. bi dostigao nivo od oko 12.000 eura, doprinoseći kontinuiranom  rastu zaposlenosti, poručio je crnogorski predsjendik Milo Đukanović na sjednici Nacionalnog savjeta za održivi razvoj.
Objavljeno: 21. 09. 2018 - 18:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Projekcije su, kako je naveo, postavljene, da budu objektivno ostvarive u svim okolnostima i da ne ugroze održivost prirodnih resursa.

Đukanović je najavio da će prioritet u radu Nacionalnog savjeta biti ostvarivanje ekonomske i socijalne sigurnosti mladih kroz obezbjeđenje olakšanog pristupa tržištu rada i mogućnosti zaposlenja.

"Želimo da naši mladi ljudi postanu aktivni i motivisani učesnici u razvoju Crne Gore i da svojom kompetentnošću budu konkurentni akteri na otvorenom evropskom tržištu. Namjera nam je da ostvarimo viziju održivog razvoja Crne Gore do 2030. koja će se zasnivati na kontinuiranom, inkluzivanom, regionalno ujednačenom i održivom ekonomskom razvoju, punoj zaposlenosti i dostojanstvenom životu naših građana", kazao je Đukanović.

Komentari: 2

Rukfaš

22. 09. 2018 - 06:48

Najveći problem CG je radna snaga. Svi odoše vani. Nijesmo toga dovoljno svjesni. A problem radne snage su stvorili poslodavci sa mizernim primanjima. 190 na banku i 100 - 200 na ruke i to je to. PORUKA POSLODAVCIMA: ČUVAJTE RADNIKE. TO MOŽETE SAMO KOREKTNIM ODNOSOM I PODNOŠLJIVOM ZARADOM.
JOVETA.

22. 09. 2018 - 12:49

Pozdravljam odluku da gospodim Đukanović ide u posjetu Papi u Vatikan. Neka vidi može li Vatikan dati podršku Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Pored toga smatram da bi bilo neophodno HITNO se sastati i sa Vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom u Carigradu i konačno riješiti pitanje Crnogorske pravislavne crkve u Crnoj Gori. Ne smije se više propuštati ni jedna prilika da se VRATI OTETO.
Novi komentar