Vučić: Ja da sam to rekao SB UN bi zasijedao četiri puta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su se jednom pokazali dvostruki aršini i licemerje jer niko ne reaguje na izjave iz Prištine.
Objavljeno: 21. 09. 2018 - 20:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vučić je, povodom izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da neće biti granica između Kosova i Albanije i da ako bude promjena granica biće ponovo potrebne “vojničke čizme“, izjavio da da je on izgovorio tako nešto, do sada bi “Savjet bezbednosti UN četiri puta zasedao“.

“To govori o nekoliko stvari, stalnoj zamijeni teza, o licemerju, dvostrukim aršinima, ali moramo da se priviknemo na takve uslove jer nikada oni koji su stvarali takozvanu nezavisnu državu Kosovo neće priznati da su pogriješili“, naveo je Vučić. 

Kako je rekao, kada je u pitanju situacija oko Kosova, “želi da rizikuje zbog budućnosti Srbije“. 

“Kada neko skupi hrabrosti i kaže da nije sve albansko, a da nije sve ni srpsko, da želi kompromis, dobije kritike. Nema problema, evo vam ljudi, vidim riješili ste kosovski problem. Lično mi je važno da u istoriju uđe da smo u jednom trenutku mogli da imamo nešto na KiM“, rekao je Vučić. 

Povodom izjave Sema Fabricija, šefa delegacije EU u Srbiji, da EU neće komentarisati svačije izjave ponaosob, Vučić kaže da veoma poštuje Fabricija i EU, ali da je “reagovala na falsifikat govora iz Kosovske Mitrovice“. 

“Svako ko je normalan razumio je ono što sam govorio, na to su reagovali, a ne reaguju na ujedinjenje Kosova i Albanije“, dodao je Vučić. 

Nije, kazao je, zainteresovan da u Brisel ide da bi mu rekli da mora da prizna nezavisno Kosovo i da, ako to učini, biće svjetski lider, biće cijenjen... 

"Ne zanima me da budem svjetski lider, želim da uradim nešto za Srbiju i moj narod. Ne želim da me smjenjuju kao što su smjenjivali neke druge. Hiljadu puta ponavljam, ja iz ove zemlje, ni ja ni moja djeca, a troje ih je, ne idemo. Namjeravam da u ovoj zemlji, ako me zdravlje posluži, ostarim", rekao je predsjednik Vučić novinarima, nakon obilaska unutrašnjih radova u Dečjoj klinici u Tiršovoj. 

Upitan da kaže kada će dijalog sa Prištinom biti nastavljen s obzirom na to da je, kako je glasilo pitanje, direktor Kancelarije za KiM juče rekao da ga Brisel neće skorije vidjeti, odnosno da će morati da sačekaju da ga vide, Vučić je rekao da u Briselu mogu da vide kada god hoće, ali da prethodno moraju da mu kažu šta dalje i da li je rješenje da Srbije ne dobije ništa i da bude ponižena, a da Albanci dobiju sve.

Komentari: 3

vrjeme je za buđenje

21. 09. 2018 - 21:59

Svu ovu tegobu i muku koja izvire iz tebe posijana je početkom devedesetih.Nikakve molbe ,upozerenja,prjetnje i potoci krvi nije moglo promjeniti srpsku ratnu euforiju.Skorasnji boravak u Mitrovici samo ti je probidilo sjećanje na Milosevicevo ludovanje za velikom Srbijom,izlaskom sa Kosova doso si u stvarnu i osiromasenu Srbiju.
SRBIJANCI

23. 09. 2018 - 07:43

NECE MOCI,NE DAMO VAM PEC i METOHIJU to je CRNOGORSKA VOJSKA OSLOBODILA OD TURAKA .Nazalost govori ipisma KRALJA NIKOLE nikome ni 'CRNOGORCIMA' ni ' CRNOGORSKIMA-SRBIMA" sada ne odgovaraju. Pa ce SRBIJANCI da dijele Kosove to nije ISTORIJSKA PRAVDA ,na ovu temu se moramo zadrzati, jer Milo daje TERITORIJU CRNE GORE SRBIJANCIMA,ako se precute ove cinjenice sjetite se pjesme ONAMO-NAMO itd,,, PRAVO SRBIANCI nemaju VECE OD CRNOGORACA na METOHIJU,METOHIJA BILA CRNOGORSKA.
SRBIJANCI

23. 09. 2018 - 07:43

Tako jeste vrijeme za budjenje,
Novi komentar