Reakcije na poruke komesara Hana

Demokrate i GP URA neće u radnu grupu

Demokrate i Ura doživjele su poruke evropskog komesara Johanesa Hana, saopštene Pobjedi, da ad-hok parlamentarna struktura koja bi se bavila izbornim, zakonodavstvom treba što prije da počne rad i da u njoj treba da učestvuju sve političke partije, kao podršku njihovom Planu sveobuhvatnih reformi.
Objavljeno: 22. 09. 2018 - 07:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Saopštili su i da neće učestvovati u radnoj grupi čije formiranje je predložila DPS.

Demokratski front još nije odlučio hoće li učestvovati u radnoj grupi, ali kaže da Hanova poruka nije njima namijenjena, dok SDP nije komentarisala ocjene evropskog komesara.

-Han je nedvosmisleno poručio da nema izmjena i obesmišljavanja Plana Demokrata i Ure, koji je već podržao kao konstruktivan - saopštio je Boris Bogdanović, poslanik Demokratske Crne Gore, poručujući da Demokrate odbijaju „grubi falsifikat DPS-a koji je, sad je već svakome očigledno, htio da izigra ono što je Han već pozdravio“.

Pozivamo ih, dodao je, da odmah prihvate Plan, ali bez dodatnih pokušaja njegovog obesmišljavanja, kako bismo konstituisali ad hok radnu grupu i krenuli sa, kako i sam Han reče, sveobuhvatnom izbornom reformom.

Opširnije u Pobjedi

 

Komentari: 10

Mitar

22. 09. 2018 - 08:27

A ko ce ucestvovati u vec unaprijed dogovorenoj farsi osim rezima I njegovih saradnika.
Tesla

22. 09. 2018 - 10:00

@Mitre- nemoj biti isti kao oni. Ako su oni luzeri nemoj im ti biti maskota.Kao prvo oni su opozicija,mali da ne kazem kao makovo zrno a hoce da im se predlog bez ikakve diskusije usvoji.Pa nemoze. Nijesu dzabe vlast a oni opozicija. U stvari nijesu ni opozicija jer nemaju dana staza u parlamentu. Kad nesto predlazes odbrani to. Dokazi nama,narodu,biracima, da stojite iza toga i da je to odlicno za nase drustvo. Zna se dje se brane politicki stavovi i odakle se vodi drzava.Citam jutros da je moody’s opet poboljsao ekonomski rejtig CG. Ukratko,drzava uspjesno radi svoj posao dok opozicija seta oko parlamenta po kafica ili posjecuje nepriznate drzave nanoseci jos stetu CG. I onda se prica o nekoj farsi?Da,ali opozicionoj.Bas ovaj izvjestaj moody’s govori dovoljno ko radi u i na ovoj drzavi a ko joj kopa temelje i rusi. Ko ovo ne vidi, bez obzira kojih je politckih boja, onda mu nemogu pomoci.Nije sve u dati ime partiji “demokrate” a od toga ni promil istine.
@Tesla

22. 09. 2018 - 14:50

"Tesla" - priključili su te na visoki napon i "isprali mozak". To samo ima kod nas da više vjeruješ vlasti nego svojim očima. Tako nam javljaju da smo po cijeni goriva neđe u sredini u Evropi. A kod nas gorivo skuplje nego u Sloveniji. Pa i da je jeftinije, treba javiti koliki je standard u Sloveniji, a koliki kod nas. Dakle, ti rezonuješ u stilu - ja jedem pršutu, ti hleb, a u prosjeku jedemo sendvič sa pršutom. Batali priču. Dosta nam oni "ispiraju mozak". Ti uživaj u ovom blagostanju.
Tesla

22. 09. 2018 - 19:38

Pa vidim da ti prauta ne nedostaje cim kukas za gorivom. Sta bi sad ti? Da niko nista neradi ili da imas najacu platu i da je gorivo najjeftinije u regionu? Takvi kao ti neznaju sta je rad! Imam ih ja u familiji.Svi kukaju a kad treba nesto da se uradi nemozes nijednoga naci oko sebe. Za sve im je drzava kriva.A imam i onih u familiji i drustvu,kako na sjeveru a i na primorju koji ustaju u 5 ujutro.Pa neki rade i po dva posla i nikad srecniji nijesu bili. Takvima drzava ne smeta. Ne kukaju koliko je gorivo u CG a koliko u Sloveniji. Mrdni druze dupe i na posa. Vidjet ces,nece ti padat napamet ni prsuta.
@Tesla

23. 09. 2018 - 00:07

Tesla, ja o gorivu i pršuti, a ti "go.....". Svako o svojem prirodnom okruženju. Ti očito najbolje plivaš u tvojem. Ti si gluplji nego što izgledaš. Ja govorim o friziranju podataka koje servira vlast. A što se rada tiče, radio sam ja više no što ćeš ti za tri života. Sa te pozicije i pričam. Đe da rade danas školovani mladi ljudi? Oćeš li reći da biraju posao, jer neće da beru grožđe i breskve za 20 eura dnevno na +40. Za koga? Za Vukotića i ostalu upravlčjačku strukturu koja godišnje "ošklapi" do 200.000 eura. Svi, kao ti treba da se stide svojih komentara.
Ignas

22. 09. 2018 - 10:21

Bečić i Duško Marković su trenutno najveći prijatelji.
Tesla

22. 09. 2018 - 08:49

Znate kako je kad si do gusevu go...a?Izborna obecanja nijesu ispunili,dje vrse vlast sve se drzi vjestacki. Puna su im usta olajavanja druge strane a sami ne mrdaju ni malim prstom.Bojkot im je propao jos na pocetku i sad vise u bezvazdusnom prostoru. Na svim izborima govore da je dos-u dosao kraj,da ce biti najaci a oni iz dana u dan sve gori.Iz praznoh u suplje,iz loseg u gore. Da ne pominjem zadju glupost malog Nemanje. U stvari izvisili su,nema sta tu da se komentarise. Vise mi lice na grupicu kvazipolitkih avanturista zeljni paznje i fotelje. Imam osjecaj,a nadam se da grijesim,da bi rodjenu majku prodalibza 5 minuta slave.Na kraju da zakljucim,sa ovakvima se drzava ne vodi.
CRNOGORAC

22. 09. 2018 - 11:36

VIDJI OVA DVA LJEPOTANA KA DA IH JE ISTI OTAC PRAVIO.
lolo

22. 09. 2018 - 20:01

Dajte mi oslonac i podic cu zemlju :)))
@lolo

23. 09. 2018 - 10:19

A đe si Lolo bekrijo? Nijesi još umro?
Novi komentar