Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine

Čanak: Halabuku o navodnoj ugroženosti Srba stvara SPC

Vjerujem da nema nijednog razloga da ne dođe do susreta predsjednika Srbije i Crne Gore, Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića. Poznajući i jednog i drugog, vjerujem da će pronaći način da to u najskorijoj budućnosti i urade,rekao je u intervjuu Vikend novinama lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Objavljeno: 22. 09. 2018 - 08:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je rekaob da je „Đukanović, kao čovjek neuporedivo ogromnog političkog iskustva na prostorima ne samo Balkana, beskonačno dragocjen sagovornik i saborac na rješenju kosovskog pitanja“.„Vjerujem da Vučić to ima u vidu“, rekao je on.

Komentarišući trenutne odnose Crne Gore i Srbije u ovom trenutku Čanak je rekao da ne vidi ništa što bi bilo alarmantno.

“U pitanju je politički momenat koji, siguran sam, neće ugroziti postignute odnose Srbije i Crne Gore. Medijska hajka, koja se tako može pročitati iz Crne Gore, potiče od jednog dijela političara i crkve, a to smo znali i ranije, samo što je sada nešto glasnija. Činjenica je da kako napreduje proces rješavanja “kosovskog čvora” tako se oni koji žive od tog čvora i njegovog nerješavanja osjećaju sve ugroženiji“, rekao je on.

Govoreći o sastanku koji je šef srpske diplomatije Ivica Dačić imao sa predstvnicima Srba u Crnoj gori, on je rekao da je uvjeren da ni Dačić, ni Vučić ne misle da imaju bilo kakav mandat za miješanje u odnose u Crnoj Gori i da ne vidi zašto bi to radili. „Mislim da iza toga ne stoji nikakav atak na Crnu Goru kao državu i njeno rukovodstvo. Halabuku oko navodne ugroženosti Srba, kao i oko same posjete njenih predstavnika iz Crne Gore srpskim zvaničnicima, stvara prevashodno Srpska pravoslavna crkva i to sigurno nije nikakva tajna”, istakao je on.

On je rekao da ne vjeruje da imaju oficijelnu državnu podršku u Srbiji za proslavu Podgoričke skupštine.

 

 

 

Komentari: 15

Ima

22. 09. 2018 - 10:32

Ne moze SRBIJI pripasti ono sto je CRNOGORSKA VOJSKA OSLOBADJALA BALKANSKIH RATOVA ,PEC i jos mnogo teritorije,sta uobrazava SRBIJA-KOSOVSKA MITROVICA bila CRNOGORSKU GRAD A NE SRBIJANSKI itd,,,,,,
veliki getsbi

22. 09. 2018 - 12:00

U pravu si. A zar se ne pitaš zašto Srbija i dan-danas mimo svijeta upotrebljava komunističku nakaradnu kovanicu Kosmet za naziv te oblasti? Metohija je istorijski crnogorska ( CG je oslobodila od turskog ropstva - nikakva Albanija, nje nije ni bilo tada). Nilkola je tada nadomak cilja bio: da u Pećkoj patrijaršiji postane p e t i car srpskih zemalja i naroda. No pošlo je po zlu!
Djordje

22. 09. 2018 - 13:55

Sto lupetas jado. Zar ti nije Milo najveca Komunisticka kovanica. Zanijo vas je Montenegrinstvom kidisete na Srbe ka psi na krvavo meso. Sram vas bilo.
veliki getsbi

22. 09. 2018 - 15:11

ništa ti Đokice nisi shvatio! Mnogo si naivan!
vesko

22. 09. 2018 - 16:43

Metohija je crnogorska a vi priznali kosovsku nezavisnost.Niste Srbi nikad bili a priznajes da je Nikola I sanjao da bude car svih Srba.
pa skoro je bio stigao do cilj

22. 09. 2018 - 17:32

Nikola Petrovic bi sigurno bio najbolji srpski car, iza neprikosnovenog Dusana, razumije se.
Malisor

22. 09. 2018 - 12:15

Ma, neumorno nastoje biti tzv."centar svijeta" i čačkati komšije ,Balkan i Evropu. Neukusno, drsko, prepotentno,bezobrazno... Šteta, mogli su biti onakvima kakvima bi se mogli i ponoditi! Nažalost, tzv.elita(intelektualna) je prihvatila totalnu kontaminaciju otrovom ZLA. Daleko mi/nam kuća od takvih... Neka je vječna Crna Gora i svaka ,iole, čestita država!
[email protected]

22. 09. 2018 - 15:31

Ajmo svi nesrbi iz srbije ujedinitese...!
flamantes

22. 09. 2018 - 18:23

Samo su pare u pitanju
tako je flamantes

24. 09. 2018 - 06:04

Istina je da je zinulo ...... ovim ....žama na onih oko 12 miliona eura koje samo Ostrog godišnje prihoduje. Hoće to da lape pošto-poto!
Crnogorski oro

22. 09. 2018 - 23:46

Canak govori istinu koju mi u Crnoj Gori odlicno znamo. Srpska rkva u Crnoj Gori je rak rana Crnogoraca koja je zakuvala raskol medju pravoslavcima i porodila srpski angazman na misiji rasparcavanja inistenja Crne Gore. No, to im nece uspjeti dok ijednog Crnogorca ima u Crnoj Gori. Dosta je bilo.Hocemo mir, stabilnost, crnogorski put i nasu vjekovnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu u svojim starim bogomoljama. Istorija se ne zaboravlja. Crnogorci nece poklanjatki svoje pretke, svoju crkvu i svoju drzavu. Tako da, svak svoga posla a drzava onima koji je postuju i koji rade za njenu dobrobit.
Pusti snovi

23. 09. 2018 - 05:29

Ništa od toga što ti sanjaš, prijatelju dragi, biti neće. Pusti snovi. A čista utopija. Gdje ti živiš i u kom vremenu živiš?
NIČE

23. 09. 2018 - 12:39

On je samo učenik koji je prevazišao učitelja Slobodana Miloševića.A mi smo Heloti da li vas to pogađa gospodine Čanak-tražimo pomoć iz okruženja i svijeta -da vide našu patnju-robovsku i diktaturu nesnosnu.
Freeman

24. 09. 2018 - 11:47

Nemaš ti pojma ,ili ne želiš da znaš ,što je loš gore !.Da je položaj recimo Hrvata u Vojvodini kao Srba u Crnoj Gori "zapalili "bi cijeli svijet.Uz to Htvati nijesu stvarali i borili se za Srbiju za razliku od Srba u Crnoj Gori.
Мирослав Ђукић

28. 09. 2018 - 14:45

Некоме је релевантно шта овај каже? Коме?
Novi komentar