Stejt department

Na mogu da komentarišu Asadovo hapšenje

Stejt department, zbog pitanja privatnosti, ne može da komentariše hapšenje bivšeg operativca američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Džozefa Asada, saopšteno je iz Državnog sekretarijata Sjedinjenih Američkih Država (SAD).
Objavljeno: 23. 09. 2018 - 10:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Stejt departmenta su, kako prenosi Glas Amerike, kazali da su bezjbednost i dobrobit američkih građana najviši prioritet tog resora američke Vlade.

"Stejt department je upoznat sa izveštajima o hapšenju Džozefa Asada, američkog državljanina i bivšeg agenta CIA-e u Abu Dabiju, na osnovu potjernice crnogorskih vlasti, ali zbog pitanja privatnosti, ne može da komentariše slučaj", naveli su iz američkog Državnog sekretarijata.

Asad je uhapšen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, po potjernici koju je raspisalo crnogorsko Specijalno tužilaštvo, zbog sumnje da je bio dio logističke mreže u pokušaju državnog udara u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine.

Kako prenosi Glas Amerike, SAD su, nakon saznanja o Asadovom hapšenju, preko svojih diplomatskih veza, zatražile da se njihov državljanin pusti iz pritvora i ne izruči Crnoj Gori.

Kako se navodi, takvu proceduru SAD praktikuju kada su američki državljani uhapšeni u inostranstvu.

Komentari: 1

CT

23. 09. 2018 - 22:36

Kao sto vidis G-dine Asad, Katnic misli ozbiljno !
Novi komentar