Donbas i Korec

Ukrajinski ratni brodovi približavaju se Krimskom mostu

Dva broda ukrajinske ratne mornarice - kontrolni brod „Donbas“ i tegljač „Korec“ ušli su u Kerčko-jenikalski kanal za prolazak u Azovsko more ispod Krimskog mosta, izjavio je za Sputnjik izvor u vladi Krima.
Objavljeno: 23. 09. 2018 - 16:47 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ukrajinski ratni brodovi priblizavaju se Krimskom mostu
Foto: Twitter/Glasnost Gone

„Ukrajinski vojni portal“ je, pozivajući se na sopstvene izvore, saopštio da su oba broda izašla iz Odese i da se kreću ka Berdjansku (Azovsko more). Oba broda su se jutros nalazila u Crnom moru, u blizini Kerčkog moreuza.

„U 13.50 (12.50 po srednjoevropskom vremenu) brodovi su ušli u kanal u pratnji brodova, za oko sat i po će biti u oblasti Krimskog mosta“, rekao je izvor.

On je dodao da su ranije oba broda zatražila dozvolu za prolazak kroz Kerčko-jenikalski kanal u sistemu kretanja brodova Kerčkog moreuza „Rosmorporta“.

Osim toga, brodovima trebaju usluge sprovodnika broda.

​Brodove ukrajinske mornarice pratili su brodovi obalske straže Pogranične službe FSB Rusije „u skladu s normama međunarodnog pomorskog prava i u interesu osiguranja bezbjednosti Ruske Federacije“, saopštila je granična uprava regiona.

Komentari: 2

JOVETA.

23. 09. 2018 - 20:36

Ako na Krimski most čika Putin postavi svoja dva vojnika, Rista Radoviča i brata mu Kirla od Moskve, streknuće ovi ukrajinski brodovi i odmah krenuti u rikverc. Bez vike,prijetnjr, pucnjave i raznih troškova za telefoniranje i internet.
Putnik Namernik

24. 09. 2018 - 05:57

Bravo, samo napred. Puna Podrška Ukraini!!!
Novi komentar