Smiješi mu se titula

Markez odbranio domaći teren

Mark Markez je slavio na trci u Aragonu, u okviru MotoGP šampionata. On je bio prvi ispred Andree Dovicioza i Andree Janonea. Valentino Rosi je trku završio kao osmi.
Objavljeno: 23. 09. 2018 - 19:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Odmah na startu trke je ispao Horhe Lorenco. On je imao duel sa Markom Markezom koji je u jednoj od prvih krivina otišao preširoko braneći svoju poziciju od Lorenca što je vozača Dukatija izbacilo iz sjedišta, te je bio lansiran sa motora.

Vođstvo je potom imao Andrea Doviciozo, pratio ga je Mark Markez kao i dvojac Suzukija Aleks Rins i Andrea Janone.

Valentino Rosi je u narednih nekoliko krugova uspio da dođe čak do devete pozicije, a devetostruki svjetski šampion je inače počeo trku tek sa 17. pozicije.

Dosta dugo je situacija na stazi mirovala da bi na deset krugova do kraja Mark Markez obišao Andreu Dovicioza i preuzeo prvo mjesto. Dva kruga kasnije Dovi uzvraća udarac i uspijeva da se vrati na prvo mjesto.

Na pet krugova do kraja je prvo Markez došao na prvo mjesto, agresivan je bio i Doviciozo u obilaženju, a to je natjeralo aktuenog lidera u generalnom plasmanu da siđe sa staze.

Ipak Markez se vratio u borbu kojoj se pridružio i Andrea Janone, a u jednom momentu su sva trojica bili skoro u liniji.

U sljedećem krugu Mark Markez odlično vozi u trećem sektoru i pretiče Dovija. Do kraja Španac nije dozvoljavao Doviciozu da mu se približi i dobio je trku na domaćem terenu.

Markez poslije šeste pobjede u sezoni sada ima 72 boda više od Andree Dovicioza u generalnom plamsanu, što znači da ima skoro tri pobjede viška u odnosu na najbližeg konkurenta. 

Komentari: 0

Novi komentar