Planirali ubistvo Jovana Đurovića u Baru

UP: Četiri osobe uhapšene, dvije se traže

Policija je rasvijetlija slučaj pronalaska eksplozivne naprave na glavnoj saobraćajnici u Baru, 29. avgusta, i uhapsila više osoba osumnjičenih za planiranje ubistva Jovana Đurovića iz Bara, saopšteno je na konferenciji za medije Uprave policije.
Objavljeno: 24. 09. 2018 - 11:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
UP: Cetiri osobe uhapsene, dvije se traze
Foto: Jedro

- E.C iz Peći, D.M. E.N. iz Bara kao i Đ.C. iz Budve uhapšeni su u Baru zbog pokušaja ubistva Baranina J.Đ. Oni se terete da su kao članovi OKG-a postavili bombu velike razorne moći ispod motora J.Đ. Bomba je zbog lošeg postavljanja otpala s motora, što je J.Đ. spasilo život – saopštio je na konferenciji za medije pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

Baković je dodao da je zbog pokušaja ubistva Jovana Đurovića raspisana potjernica za još dva lica. 

''Osim uhapšena četiri lica, raspisana je potjernica za još dije osobe. Radi se o A.O. i A.J iz Bara. Trenutno nemamo saznanja gdje se oni nalaze ali se intezivno radi na njihovom privođenju'', kazao je Baković.

Uhapšenima je, kako je rekao Baković, nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana. Baković je dodao da se članovi ove organizovane kriminalne grupe terete da su osim pomenutog, planirali da likvidiraju još dvije osobe.

Prema saznanjima policije ova kriminalna organizacija, čiji su članovi od ranije poznati policiji, djeluje na teritoriji Crne Gore. ali još uvijek nemaju saznanja niti dokaze da li se radi o nastavku obračuna klanova.

Formiran tim za nerasvijetljena ubistva

Kada su u pitanju nerasvijetljena ubistva koja su obilježila prethodni period, sa današnje pres konferencije je poručeno da je formiran posebni tim koji će se baviti time.

''To pitanje predstavlja osnovni zadatak službenika kriminalističke policije. Formirali smo tim koji će se baviti nerazriješenim ubistvima iz proteklog perioda'', kazao je Baković.

Baković je dodao da će on biti na čelu tog tima a da će im pomoć pružati SPO.

Komentari: 0

Novi komentar