Sastanka Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Srbije.

Crna Gora i Srbija posvećeni razvoju najboljih susjedskih odnosa

Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Srbije, na čelu sa potpredsjednikom Branimirom Gvozdenovićem, održala je sastanak sa Poslaničkom grupom prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom, na čelu sa Igorem Bečićem.
Objavljeno: 24. 09. 2018 - 14:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku su razmatrane konkretne mogućnosti unapređenja saradnje u pravcu povezivanja i razmjene kvalitetnih ideja i projekata od obostranog interesa, te je na predlog potpredsjednika Skupštine Branimira Gvozdenovića dogovoren rad na protokolu o saradnji dvije grupe prijateljstva, kao temeljnog okvira za razvoj parlamentarnih odnosa.

Predsjednik Poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom Igor Bečić je istakao da je grupa prijateljstva sa Crnom Gorom, kao jedna od najbrojnijih poslaničkih grupa prijateljstva u Parlamentu Srbije, potvrda snažnih veza i prijateljskih odnosa, te da ovaj vid saradnje treba iskoristiti u pravcu konstantnog i redovnog dijaloga na parlamentarnom nivou. 

Sagovornici su iskazali nesumnjivu posvećenost razvoju najboljih susjedskih odnosa, te zajedničku otvorenost za nastavak dobre dinamike procesa evropskih integracija kao strateškog vanjskopolitičkog cilja obje države.Zajednički je ocijenjeno da parlamentarci imaju ogroman potencijal u kreiranju i razvoju bilateralnih odnosa i otvaraju put svim sferama međudržavne saradnje. 

Na sastanku je bilo riječi o pravcima razvoja Crne Gore i Republike Srbije, te o implementaciji kapitalnih projekata od zajedničkog interesapoput izgradnje autoputa Beograd-Bar, modernizacije željezničkepruge Beograd-Bar, projektima u oblasti energetike kao i potencijalima Luke Bar, u cilju korišćenja punih kapaciteta za ekonomsku saradnju dvije privrede, valorizaciju obostranih turističkih potencijala iunapređenje trgovinske razmjene.

Pored ovih, otvorene su i druge teme od značaja za saradnju dvije države sa dogovorom da se u narednih nekoliko mjeseci grupe prijateljstva ponovo sastanu i nastave konstruktivan rad.

Na sastanku su pored predsjednika Grupe prijateljstva, prisustvovali članovi: Andrija Nikolić, Suad Numanović, Bogdan Fatić, Filip Vuković i Radule Novović, kao i poslanici Andrija Mandić i Milan Knežević.

Igor Bečić predvodi delegaciju koju čine članovi Poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom: Aleksandar Marković, Jelena Žarić Kovačević, Zvonimir Đokić, Dejan Radenković, Dragomir Karić i Ivan Kostić. 
Delegacija boravi u dvodnevnevoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gorina poziv Branimira Gvozdenovića, potpredsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika Grupe prijateljstva sa Narodnom skupštinom Republike Srbije.

Komentari: 4

Uh

24. 09. 2018 - 18:38

Tako mi tih nasih "dobrosusjedskih" odnosa. Daleko vam "lepa" kuca, Nebeska Gospodo!
lolo

24. 09. 2018 - 19:49

Neka fala, daleko im njihova skupstina . Makose li Radetu radi sramnoga twita, ma ne?!?!
Đuraš

24. 09. 2018 - 23:12

Makoste li Đuku jurišnika na Dubrovnik? A ne, vlada 3 decenije
Djordje

24. 09. 2018 - 20:52

Sad smo jos i prijatelji? Kad je Milo bijo covjek, sto ce nama prijatelj iz interesa? Dok je prima platu iz Srbije bilo mu je dobro. Montenegrini gorija ljudi od vas nema na svijet.
Novi komentar