Veljović sa predsjednikom njemačke policije

Saradnja crnogorske i njemačke policije profesionalna i kvalitetna

Direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Veselin Veljović sastao se danas sa predsjednikom Savezne policije SR Njemačke Diterom Romanom. Sastanak šefova policija dvije države i njihovih saradnika održan je u Tivtu, tokom posjete delegacije njemačke policije crnogorskoj policiji.
Objavljeno: 24. 09. 2018 - 16:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktor Uprave policije Veselin Veljović se zahvalio predsjedniku Savezne policije SR Njemačke Diteru Romanu na podršci koju je Savezni MUP SR Njemačke u prethodnom periodu pružao crnogorskoj policiji u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, a koja se ogledala u donacijama vrijedne savremene opreme kao i u realizovanim edukacijama, obukama i stručnom usavršavanju. Direktor Veljović je u tom smislu posebno istakao značaj saradnje njemačke policije sa našom graničnom policijom.

Saradnja kriminalističkih policija Crne Gore i Njemačke, koja je u prethodnom periodu imala konkretne rezultate, je takođe bila profesionalna i kvalitetna, a posebno je izdvojena blagovremena i ciljana razmjena relevantnih informacija između NCB Interpol Podgorica i NCB Interpol Visbaden u vezi sa operacijama usmjerenim na lica koja se međunarodno potražuju, kao i saradnja i razmjena informacija preko oficira za vezu. 

Predsjednik Savezne policije SR Njemačke Diter Roman kazao je da su upravo donacije opreme i drugi vidovi podrške crnogorskoj policiji pokazatelj dobre partnerske saradnje koju imaju policije naših zemalja.

Predsjednik Roman je rekao da je uvjeren da će se saradnja njemačke i crnogorske policije nastaviti te da će jačati kroz nastavak zajedničkih projekata od obostranog interesa.

Na sastanku je razgovarano i o ilegalnim migracijama i modalitetima rješavanja ovog bezbjednosnog izazova sa kojim se suočavaju i zemlje regiona.

Direktor Veljović je kazao da će Uprava policije i dalje biti pouzdan partner profesionalne saradnje njemačkoj policiji, kao i policijama u regionu i šire u rješavanju ne samo ovog pitanja već i drugih aktuelnih bezbjednosnih izazova od zajedničke važnosti.

Komentari: 0

Novi komentar