Saopšteno je na konferenciji za novinare

Konatar uhapšen, za Vuletićem se traga, ubistvo Jovanovića nije posljedica obračuna kriminalnih grupa

  Načelnik Podgoričke policije Milovan Pavićević kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića prije sedam godina na Cetinju nije posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa. 
Objavljeno: 25. 09. 2018 - 17:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je dodao da "da je za rasvjetljavanje ubistava i drugih teških krivičnih djela potrebno vrijeme, ali i svakako potreban je kontinuiran pristup u preduzimanju operativno – istražnih aktivnosti od strane policije i tužilaštva"

"U ovom predmetu sproveden je veliki broj operativnih i istražnih aktivnosti, što je uslovilo da policija identifikuje izvršioca i saizvršioca, prikupi dokaze i lica procesuira nadležnom tužilaštvu", rekao je Pavićević.

Crnogorska policija uhapsila je Aleksandra Konatara (28) zbog sumnje da je prije sedam godina ubio košarkaša Ljuba Jovanovića na Cetinju.

Nikola Vuletić (34) koji je osumnjičen za saizvršilaštvo nije dostupan crnogorskim organima, rekao je rukovodilac Odsjeka za suzbijanje kriminaliteta Aleksandar Bošković na konferenciji za novinare.

On se sumnjiči da je držao stražu dok je Konatar ušao u kladionicu, ispalio smrtonosne hice u Jovanovića i pobjegao.

Policija ima operativna saznanja gdje se nalazi Vuletić u inostranstvu, ali zbog dalje istrage ne mogu saopštiti detalje, rečeno je na konferenciji za novinare.

Konatar je imao kriminalni dosije i prije ubistva Jovanovića.

Zločin se dogodio prije više od sedam godina, u kladionici "Lutrije" u centru Cetinja.Maskirani pljačkaš sa fantomkom na glavi i pištoljem u ruci upao je tada u kladionicu u kojoj je bilo prisutno nekoliko gostiju i osoblje.

Iz neutvrđenih razloga pištolj je opalio, metak je rikošetirao i pogodio Jovanovića u grudi, koji je od zadobijenih povreda ubrzo preminuo.

Jovanović je rođen 27. juna 1987. u Podgorici. Kao dijete igrao je u "Budućnosti", potom u "Lovćenu" i niz drugih timova u okruženju.

Posljednju sezonu proveo je u grčkom KAOD-u i izborio plasman u prvu ligu.

Na Cetinju je tada bio u okviru priprema B reprezentacije, koja se spremala za odlazak na turnir u Kinu.

 

Komentari: 0

Novi komentar