Nađeni promrzli

Brodar ostavio Poljake na Svetom Nikoli, spašeni nakon tri sata

Ekipa Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore spasila je večeras oko 21 sat dvoje poljskih turista koji su se nalazili na ostrvu Sveti Nikola ispred Budve. Oni su tamo prethodno dospjeli tokom dana a na ostrvo ih je navodno prebacio za sada neidentifikovani taksi-brodić iz Budve.
Objavljeno: 26. 09. 2018 - 00:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uprkos velikom nevremenu, noćnim uslovima, jakom sjevernom vjetru brzine preko 50 čvorova i velikim valovima, spasilačko plovilo SAR-1 Uprave pomorske sigurnosti uspjelo je da pristane na Svetog Nikolu, a ekipa je pronašla i evakuisala dvoje uplašenih i promrzlih poljskih turista koji su na ostrvu bili ostavljeni više od tri sata, prenosi portal Boka News.

„Turiste smo prebacili u gradsku luku Budva gdje ih je pregledala ekipa Hitne pomoći nakon čega su oni otpušteni i vratili su se u smještaj u kome borave. Sa svoje strane, insistiraću kod policije i ispostave Lučke kapetanije u Budvi da se pokrene istraga ko je od budvanskih taksi-brodara koji se bave pružanjem usluga turističkih izleta, danas dvoje Poljaka prevezao na ostrvo i tamo ih ostavio iako je znao da se sprema nevrijeme i da oni tamo mogu biti ugroženi. Takav postupak je neprihvatljiv i za svaku je osudu, kazao je direktor UPS Crne Gore Safet Kočan.

U akciji spašavanja poljskih turista sa Svetog Nikole je učestvovala i Stanica pomorske granične policije iz Budve.

Kočan je kazao da se poljski par nije imao gdje zakloniti na ostrvu i da su, kada su vidjeli da za njih nije došao brodić koji ih je tamo odveo, uspaničili i mobilnim telefonom pozvali u pomoć policiju.

Računajuči i večerašnju akciju, UPS je tokom ove turistilke sezone u raznim akcijama na Crnogorskom primorju, spasila čak 127 ljudi čiji su životi bili ugroženi u vanrednim okolnostima i incidentima na moru, a spašena su i ukupno 24 plovila koja su bila u opasnosti.

 

Komentari: 3

Ološ

26. 09. 2018 - 03:47

E sad lijepo da se pronadje ta osoba i da kazni
Somun

26. 09. 2018 - 11:42

Pa oduzeti dozvolu za rad doživotno ako je uopšte ima,ima li taj ikoga svoga ili mu euri iz nosa iskaču e iskakali mu.
prije neki dan......

26. 09. 2018 - 12:55

....da uhvatiše nekog Čeha sa 8.3 promila alkohola u krvi! Svjetski rekord! Koliko li je imao ovaj kapetan - Bog zna!
Novi komentar