Ubistvo košarkaša Jovanovića

Vuletić u Španiji, uskoro izručenje i hapšenje

Osumnjičeni da je saizvršilac ubistva košarkaša Ljuba Jovanovića, Nikola Vuletić prema nezvaničnim informacijama dnevnog lista “Pobjeda” već duže vrijeme ne živi u Crnoj Gori. Vuletić  je u Španiji, ali se uskoro očekuje njegovo hapšenje i izručenje crnogorskim istražiteljima.
Objavljeno: 26. 09. 2018 - 07:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Za Vuletićem je prvo raspisana nacionalna potjernica, a nakon toga, u skladu sa zakonskim procedurama, slijedi i raspisivanje međunarodne potjernice. Za vrijeme trajanja presa Uprave policije, Konatar je bio na saslušanju kod tužioca, koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istragu koji će se izjasniti o pritvoru. Obojica osumnjičenih su od ranije poznati istražiteljima po krađama, razbojništvima.

Policija je uhapsila Cetinjanina Aleksandra Konatar, koji je osumnjičen je da prije više od sedam godina na Cetinju ubio Jovanovića.

DOKAZI Policija je još ranije imala određene informacije o ulozi dvojice osumnjičenih Cetinjana, ali je čekala konkretne dokaze. Prikupljeni su materijalni dokazi, urađena vještačenja telekomunikavcionog saobraćaja , pregledani video zapisi unutar i ispred kazina.

Na presu je saopšteno da su u rasvjetljavanju ovog zločina učestvovali građani i porodica Jovanović, koja je predlagala određene korake u istrazi. Sveobuhvatnim radom i operativnim saznanjima otkriveni su počinioci krađe 350 eura iz poslovnice Lutrije i ubistva Jovanovića, koji se u objektu našao kako bi se zaštitio od kiše.

Izvori bliski istrazi navode da se na slučaju radilo predano i da je prikupljeno mnoštvo dokaza. Tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i portparolka Lepa Medenica navela je da je podnošenju krivične prijave prethodilo sprovođenje brojnih radnji od Višeg državnog tužilaštva i policije, te izvršenih neophodnih vještačenja po naredbi tužilaštva. Rukovodilac Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Uprave policije Aleksandar Bošković saopštio je da su došli do dokaza koji ukazuju na sumnju da su Konatar i Vuletić po dogovoru oko 22.25 sati došli do trga Balšića pazar na Cetinju, iskoristili loše vremenske prilike i počinili krivično djelo.

Kako je pojasnio, Vuletić je čuvao stražu u portunu iza objekta Lutrije Crne Gore, dok je Konatar ušao u objekat Lutrije držeći u ruci pištolj nepoznate marke kalibra 7,65 milimetara. Pištolj je usmjerio prema više osoba u kazinu, repetirao ga i uz silu i prijetnju od radnika kazina ukrao 350 eura. Kada je izlazio kod ulaznih vrata kazina Konatar se susreo sa Jovanovićem, koji je u tom momentu pokušavao da napusti objekat.

- U njegovom pravcu ispalio je jedan projektil koji je pogodio Jovanovića u predjelu grudi. Jovanović je tom prilikom zadobio povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici – kazao je Bošković.

VJEŠTAČENJA On je dodao da istraga ukazuje da su osumnjičeni došli automobilom kojim su i pobjegli. Vozilo su parkirali u blizini Balšića pazara, vodeći računa da bude van domašaja nadzornih kamera na tom području, koristeći portun iza objekta za neopaženi dolazak i bjekstvo. - U toku dosadašnje istrage preduzete su brojne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela.

Prikupljen je veliki broj obavještenja od građana, izvršena su poligrafska testiranja, vještačenja telekomunikacionog saobraćaja, vještačenja predmeta i tragova, provjere alibija bezbjednosno interesantnih osoba i članova organizovane kriminalne grupe, više specijanih istražnih mjera i radnji prema više osoba u zemlji i inostranstvu i provjere većeg broja operativnih saznanja - ispričao je Bošković.

Naveo je da će „preduzeti aktivnosti na međunarodnom nivou s ciljem lišavanja slobode N. V. i njegove ekstradicije pravosudnim organima Crne Gore.“

Košarkaš Ljubomir Jovanović ubijen je 30. juna 2011. godine u objektu Lutrije Crne Gore na Cetinju.

Ubistvo se dogodilo u 22.30 časova. Jovanović, koji je na Cetinju bio na pripremama „B“ reprezentacije Crne Gore, ušao je u objekat kako bi se sklonio od kiše. Mjesec kasnije, Uprava policije objavila je foto-robot ubice, saopštavajući pritom da je osumnjičeni visok 175 centimetara, a star do 25 godina.

Oni su tada dali kontakt telefone na koje su mogli da se jave građani koji nešto znaju o zločinu. Tri mjeseca nakon ubistva policija je ponudila 20.000 eura za informaciju koja bi pomogla u rasvjetljavanju i pronalasku ubice mladog sportiste.

U decembru 2013. godine objavljena je informacija u medijima da je za ubistvo Jovanovića osumnjičen S. K. iz Pančeva, koji nije prošao poligrafsko testiranje. Osim toga, dio medija prenio je tada i kako je S. K. u vrijeme ubistva boravio u Crnoj Gori.

Komentari: 2

pretpostavlja se u SPA

26. 09. 2018 - 12:12

Vrlo interesantno da se njegovo ime objavljuje i time se upozorava a da nije vec iza resetaka .
Tihana

26. 09. 2018 - 18:39

Ko zna sto je po srijedi.Covjek na tlo CG nije krocio 10 godina!
Novi komentar