“Da prave cirkus kao što su i ranije radili”

Milošević: Cilj DF-a da obesmisli rad radne grupe

Cilj najavljenog učešća Demokratskog fronta (DF) u radnoj grupi koja će se baviti reformom izbornog zakonodavstva jeste da se obesmisli njen rad, i da se oni vrate na političku scenu kao bitan politički subjekt, smatra politički direktor Građanskog pokreta URA Rade Milošević.
Objavljeno: 26. 09. 2018 - 12:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz DF-a je u utorak saopšteno da su spremni da učestvuju u radu radne grupe, pod uslovom da budu otklonjena devijacije koje je, kako su kazali, taj politički savez uočio u prethodnom periodu.

Milošević je kazao da od DF-a ne očekuje ništa dobro, i da njihovo učešće u radnoj grupi ima cilj samo da je diskredituje.

“I da se oni, kao politički subjekt koji je marginalizovan i sve više gubi na značaju, vrati u žižu javnosti”, dodao je on.

Prema riječima Miloševića, cilj DF-a nije da se donese što bolje izborno zakonodavstvo.

-Oni su priliku za to imali i ranije, i zahvaljujući njihovom glasanju, zajedno sa Demokratskom partijom socijalista, imamo izborno zakonodavstvo ovakvo kakvo je.

Cilj najavljenog učešća DF u radnoj grupi je da se obesmisli njen rad, da se oni vrate na političku scenu kao bitan politički subjekt, i da prave od toga cirkus kao što su i ranije radili- ocijenio je Milošević.

Kako je kazao, namjera DF-a je da se sve obesmisli i da nema dogovora.

-Naš interes je da dođe do dogovora i da se zaista napravi nešto što će da obezbijedi ozbiljne promjene i zakonska rješenja koja će konačno staviti tačku na izborne zloupotrebe- istakao je Milošević.

On je ponovio da će GP URA učestvovati u radu Radne grupe samo ako se bude razgovaralo o pitanjima koje je ta partija, zajedno sa Demokratama, stavila u svoj plan koji je podržao Brisel.

-Ono što mene zanima su zahtjevi DF-a, iz prostog razloga što mi nećemo odustati od našeg prvobitnog plana. Ako neke njihove ideje dodatno mogu unaprijediti izborno zakonodavstvo, a da ne ugrožavaju naše zahtjeve, onda nećemo imati ništa protiv- naveo je Milošević.

Komentarišući stav DF-a da izborni ambijent treba da kreiraju oni čiji je to posao, i da neće podržati neko značajnije učešće nevladinih organizacija u radu radne grupe, Milošević je kazao da to neće igrati veliku ulogu.

-Oni, ili će učestvovati ili neće. Nama je dobrodošlo mišljenje i drugih ljudi, jer se izborni proces tiče i političkih partija, i građana. Valjda je u interesu svih nas da zakon bude tako dobar da nakon izbora nemamo više međusobnih prepucavanja jesu li pokradeni ili nijesu- rekao je Milošević.

On je dodao da bi volio da u radu radne grupe učestvuju i organizacije civilnog društva koje su za to specijalizovane, i da se čuje i njihovo mišljenje.

Na pitanje da li će predstavnici URA učestvovati na sjutrašnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine, on je rekao da se još nije o tome kosultovao sa kolegama, ali da smatra da neće.

Komentari: 7

Zoran

26. 09. 2018 - 12:33

Opozicija u crnoj gori je instrument velikosrpske politike aleksandra vucica.
Bicikl???

26. 09. 2018 - 12:47

Da li mi može neko reći da li je ovaj Milošević, onaj koji je ranije pominjan da lje "ljubitelj bicikala"?????
DA

26. 09. 2018 - 13:02

I trafika!
Pg

26. 09. 2018 - 12:54

Okle se ovaj pojavi?
demokrata

26. 09. 2018 - 13:05

On je zadužen da smanji količinu laži, koju Bečić treba da izgovori, preuzimajuči dio tereta na sebe.
Ivana

26. 09. 2018 - 13:23

Ovi po običaju opet kukaju , ako neće ne moraju ni da učestvuju.
Fahro

26. 09. 2018 - 14:23

Opozicija u CG - to je ono u moje staro vrijeme kad smo gledali "pozoriste u kuci". Medjusobno oci povadise a sve i jedan optuzuje drugog za zajednicko djelovanje sa DPSom. Pa se sad nesto mislim, kad je taj DPS toliko sposoban da ih smete o jadu, da veliki Don,kako ga oni zovu sve si svakog podkupi u EU, Amerka mu je pod nogama a o okolisu da ne govorim, DOLAZIM do zakljucka da jednostavno moram glasati DPS. Kad su toliko sposobni da cijeli svijet zamotaju u muku onda stvarno je vlast nesto NAJmanje sto im se moze dati.
Novi komentar