Portparol mirovnih snaga tvrdi

KFOR: Nije bilo privođenja, ni snaga ROSU na Gazivodama

Portparol međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu (KFOR), Vićenco Graso, potvrdio je da je "predsjednik Kosova Hašim Tači posjetio Gazivode, na sjeveru Kosova", ali je, kako prenosi RTK, demantovao vijest da su Tačija pratile specijalne jedinice ROSU.
Objavljeno: 29. 09. 2018 - 18:58 Promjenite veličinu teksta: A A A
KFOR: Nije bilo privodenja, ni snaga ROSU na Gazivodama
Ilustracija

"Da, Tači je posjetio Gazivode na sjeveru Kosova, zašto da ne posjeti? Za tako nešto predsjednik zemlje nije obavezan da upozna KFOR", rekao je Vićenco za "Info Globi", a prenosi RTK.

On je, kako se navodi, "demantovao vijesti nekih srpskih medija" da je na Gazivodama bilo privođenja.

"Nije bilo nikakvih privođenja ni prisustva snaga ROSU. Sa Tačijem su bili članovi njegovog osiguranja i policija Kosova", rekao je Graso.

Nakon vijesti o posjeti Tačija, kako navodi Graso, KFOR je poslao helikopter i specijalne jedinice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio ranije da su se pripadnici specijalne jedinice ROSU povukle sa sjevera Kosova popodne oko 16 časova i kao netačne odbacio tvrdnje da nije bilo privođenja. Đurić je naveo imena četvorce Srba koje su pripadnici ROSU držali u Centru za ekologiju i sport na hidroenergetskom kompleksu Gazivode.

Komentari: 1

Cunami

29. 09. 2018 - 20:01

Ma nikoga nije bilo... Dobar je ovaj KFOR. Ali kad doma sjedi. Sto ne objavite kako je veselo danas u Barseloni na protestima ili Afganistancu sto je izbo ljude u Njemackoj? A neee,o voljenoj EU samo najljepse,tamo nikad frke nema
Novi komentar