Politika

Knežević: Građani bojkotom pokazali da Makedonija nije na prodaju

Većinskim bojkotom referenduma građani Makedonije su saopštili što misle o učlanjenju svoje države u NATO-alijansu, kazao je predsjednik DNP-a Milan Knežević u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Knežević: Građani bojkotom pokazali da Makedonija nije na prodaju
Portal AnalitikaIzvor

- Ovim putem upućujem najsrdačnije čestitke svim građanima Makedonije koji su, bojkotujući referendum, na kojem se odgovara na pitanje – da li su za promjenu imena u Republika Sjeverna Makedonija, dali svoj direktan odgovor na to što im je promjena imena zemlje garantovala ulazak u NATO. Oni su ovim pokazali sebi i međunarodnoj javnosti da Makedonija nije na prodaju, i da su njeni nacionalni interesi mnogo veći od globalističkih manipulacija pod pokroviteljstvom Soroša, kojima su građani bili izloženi u referendumskoj kampanji - ocijenio je Knežević.

Predsjednik DNP-a je dodao da su građani Makedonije "svojim jasnim bojkotom pokazali visoku nacionalnu samosvijest, ali i odgovornost prema svojim budućim generacijama".

- Ovaj odlučan nacionalni odgovor građana Makedonije predstavlja svakako žestok udarac za NATO-alijansu. Ali istovremeno i žestok šamar podgoričkom režimu i njegovim najvišim zvaničnicima, kao lobistima, koji su direktno stali na stranu zagovornika promjene imena Makedonije, kao uslova za ulazak u NATO-alijansu. To je istovremeno i direktna pljuska i za neke Soroševe opozicionare iz Crne Gore, koji su nedavno priznali nezavisni Tajvan i nezavisno Kosovo - zaključio je Knežević.

 

Portal Analitika