Počinje izgradnja sportskih terena u Gusinju vrijednosti 300.000 eura

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji savremenog sportskog igrališta JU OŠ “Dzafer Nikočivić” iz Gusinja, ukupne vrijednosti oko 300.000 eura, potpisali su danas predstavnici škole i predstavnici firme BI KOD d.o.o. Podgorica, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.  
Objavljeno: 01. 10. 2018 - 11:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Projekat se sprovodi po modelu sufinansiranja sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka, a rok izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da je ministar dr Damir Šehović izrazio je zadovoljstvo što će, nakon okončanja radova, učenici gusinjske škole dobiti dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, preko 400 sjedećih mjesta, mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za ovu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima.

gusinje-sporsko-igraliste-2

 

Prema njegovim riječima, navodi se u saopštenju, u narednim godinama će se kroz kapitalni budžet graditi i sportska sala u Gusinju, čime će u potpunosti biti zaokružena sprortska infrastruktura u ovom gradu.

„Ovakvi projekti su od izuzetnog značaja za cijelu lokalnu zajednicu, a našoj djeci omogućavaju da razvijaju zdrave stilove života i da se bave sportom na kvalitetan način“, poručio je ministar.

 

 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar