Srbija nije dobrodošao investitor

Vučić najavio razgovor sa Ramom o ponudi za kupovinu Telekoma Albanija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će razgovarati sa albanskim premijerom Edijem Ramom o situaciji u vezi sa ponudom srpskog Telekoma za kupovinu "Telekoma Albanija".
Objavljeno: 08. 10. 2018 - 13:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Aleksandar Vučić je na panelu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, upitan o jedinstvenom ekonomskom tržištu koje zagovara, rekao da nikada neće odustati od te ideje.

"Ne znam da li je Jens (Stoltenberg) znao, ali mislim da je 'Telekom Srbija' namjeravao da kupi 'Telekom Albanije' (koji je dio 'Dojče Telekoma') i dali su najbolju ponudu, ali ministar telekomunikacija Albanije se nije saglasio sa tom prodajom, jer je smatrao da Srbija nije dobrodošao investitor", rekao je Vučić.

Istakao je da će o tome razgovarati sa Edijem Ramom, kako bi se ta situacija razriješila.

Vučić je naveo da je možda najvažnija politička ideja stvaranje jedinstvenog tržišta u cijelom regionu Zapadnog Balkana, a to, dodaje, znači da treba da se stvore podsticaji za sve, da zemlje imaju istu poresku politiku koja bi privlačila mnogo više investitora.

Kaže da Srbija ima 56 odsto od ukupnih investicija u regionu, navodeći da bi i ostali dobijali više kada bi postojalo jedinstveno ekonomsko tržište.

"Nikada neću odustati od te ideje", poručio je Vučić i dodao da je dobio pozitivan odgovor od Albanije i da će razgovarati sa drugim liderima Zapadnog Balkana.

"Nebitno je ko je počeo prvi o tome da govori. Mislim da smo Rama i ja, ali je važno da to prepoznaje i EU. U tome je budućnost. Nebitno je ko će biti u EU za pet, ili 15 godina. Važno je da nešto uradimo prije toga", rekao je Vučić.

Komentari: 0

Novi komentar