Cerović: Uprkos blokadi regionalni vodovod isporučuje 90 odsto više vode

„Iako se  ljetnja turistička sezona gotovo okončala, potreba za pojačanom isporukom vode iz regionalnog vodovodnog sistema je konstantna, tako da se na današnji dan iz ovog sistema isporučuje 90 % veća količina vode nego u istom periodu prošle godine“- izjavio je Aleksandar Cerović, glavni inženjer za distribuciju u Regionalnom vodovodu.
Objavljeno: 11. 10. 2018 - 16:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, usljed smanjene izdašnosti i pogoršanog kvaliteta vode iz lokalnih izvorišta u opštini Kotor, Vodovod Kotor preuzima iz regionalnog vodovodnog sistema 220 l/s, što znači da se vodosnabdijevanje opštine Kotor dominatno oslanja na ovaj sistem. 

''Na ovaj način, osigurano je kvalitetatno i  nadasve sigurno vodosnabdijevanje stanovnika opštine Kotor, što dodatno ukazuje na apsolutnu opravdanost postojanja jednog ovakvog sistema, i to ne samo tokom ljetnje turističke sezone, već tokom cijele godine, budući da  tokom posljednjih godina bilježimo kontinuirani rast potražnje za vodom van ljetnje turističke sezone'', kazao je Cerović.

Kako je dodao, ovim  se potvrđuje da su realizacijom vizije Vlade Crne Gore da istraje na realizaciji  ovako važnog projekta, koji je se za svega 8 godina nametnuo kao generator razvoja Crnogorskog primorja, stvoreni svi uslovi za normalan život i buduća velika ulaganja u turističku privredu na ovom području.

''Koristim priliku da se zahvalim kolegama koji u vanredno stresnim uslovima uzrokovanim blokadom koja traje već 59 dana, sa maksimalnim zalaganjem i predanošću omogućili da Regionalni vodovod normalno funkcioniše i bude pouzdan partner loklani vodovodnim preduzećima'', zaključio je Cerović.

Komentari: 1

Boljesestre

11. 10. 2018 - 23:28

Strajk i smjena menadzmenta...
Novi komentar