Poslanik Ervin Ibrahimović o reformi izbornog zakonodavstva

BS: Dijaspori omogućiti da glasa u ambasadama

U predstojećim procesu izmjena izbornog zakonodavstva zalagaćemo se za mogućnost da dijaspora može da glasa u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, rekao je u razgovoru za Dan poslanik Bošnjačke stranke BS Ervin Ibrahimović.
Objavljeno: 12. 10. 2018 - 07:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je istakao da je neophodna autentična zastupljenost u crnogorskom parlamentu.

“Polazna osnova Bošnjačke stranke, a vjerujem i svih drugih političkih subjekata, jeste stvaranje atmosfere povjerenja i konsenzualnog odlučivanja. Posebnu pažnju ćemo posvetiti zaštiti i unapređenju manjinskih prava, kao na primjer prava na autentičnu zastupljenost u Skupštini Crne Gore i skupštinama u jedinicama lokalne samouprave, te prava na srazmjernu zastupljenost u javnim službama i organima državne vlasti. Takođe, zalagaćemo se za mogućnost da dijaspora može da glasa u diplomatsko-konzularnim predstavništvima”, kazao je Ibrahimović.

Upitan da li vjeruje da će DPS prihvatiti dijalog o izmjenama izbornog zakonodavstva, on je odgovorio da polazi od toga da je za uspješan dijalog potrebna dobra volja obje strane.

“Dozvolimo da vjerujemo da za početak imamo tu pozitivnu energiju”, naveo je poslanik Bošnjačke stranke.

On je dodao da je njegova stranka aktivno učestvovala u kreiranju Ustava i drugih zakonskih normi i da se od početka zalažu za pravnu državu.

“Odustali bismo od svojih principa ako bismo uslovljavali koalicione partnere promjenom izbornih zakona”, istakao je Ibrahimović.

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović zakazao je za utorak sastanak Kolegijum predsjednika koji će, kako je najavljeno, u najvećoj mjeri biti posvećen pripremi za formiranje skupštinskog tijela za unapređenje izbornog zakonodavstva.

Komentari: 4

Bata Cuce

12. 10. 2018 - 07:22

Ma pod hitno, posebno ovima u BG i UL sto druge AL zastave na kućama.
Dan D

12. 10. 2018 - 07:48

Dolaskom na vlast vase BS iselilo se samo iz Rozaja oko 4500 gradana , Ni vrijeme najvećih ratnih vremena nije uspjelo iseliti toliko građana iz Rožaja kao vaśa BS politika., Sve sto ste uspjeli u vaśem mandatu je da ste stvorili AMBIJENT PLEMENSKOG DRUSTVA I IZLIV NACIONALIZMA PREMA SVIM KOJK NE MISLJ KAO VI VAŠ ,,VOĐA,,
Freeman

12. 10. 2018 - 09:37

Tačno,i sada kad su ih oćerali iz Crne Gore,treba da im se zahvale tako što će glasati za njih.Da njih nije bilo ne bi bilo ni boljeg života u inostranstvu .
Ruzdija Jarovic

12. 10. 2018 - 16:26

Drago mi je sto ste se probudili da treba i Dijaspora da glasa. Kao sto glasa Dijaspora drzava iz okruzenja. Tada će te vidjeti da nijeste ni pod razno trebali ignorirati Bošnjake Gusinja i Plava, kada je rijec o zaposljenju. Trebali ste iz pristonjosti zaposliti nekog iz Gusinja i to bi vam se dobrom vratilo. Mogli ste obezbjedili posao nekom gusinjaninu koji je stalno naseljen u Podgorici i time predobijati glasačko tijelo. Vjerujte da će Dijaspora znati kome treba dati glas i svako dobro vratiti dobrom.
Novi komentar