Na opštinskom odboru Pokreta za Pljevlja donijeta odluka o spajanju dvije partije

Partija Novice Stanića postaje dio Milačićeve Prave Crne Gore

Na jučerašnjoj sjednici Opštinskog odbora Pokreta za Pljevlja, kojom je predsjedavao predsjednik te partije dr Novica Stanić i na kojoj je učestvovao predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, donešena je odluka o spajanju političkih partija Pokret za Pljevlja i Prave Crne Gore.
Objavljeno: 12. 10. 2018 - 10:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

U tački 1. pomenute odluke ističe se da se partije Pokret za Pljevlja i Prava Crna Gora spajaju na način što će Pokret za Pljevlja postati dio Prave Crne Gore. U tački 2. se ističe da se ne stvara novi pravni subjekt, već da Prava Crna Gora zadržava svoj pravni subjetkivitet i postaje pravni sledbenik svih prava i obaveza Pokreta za Pljevlja.

S tim u vezi, postupak upisa statusnih promjena po ovoj Odluci i brisanje Pokreta za Pljevlja iz registra političkih partija pokreće se danom donošenja ove Odluke, a završiće se najkasnije do dana održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

pravapokretzapljevljaOpštinski odbor Pokreta za Pljevlja je donio ovu Odluku poslije značajnih razgovora koji su u kontinuitetu obavljani na nivou predsjednika dr Novice Stanića u ime Pokreta za Pljevlja i predsjednika Marka Milačića u ime Prave Crne Gore, uz adekvatno upoznavanje organa partije.

Odluka o spajanju pomenutih partija, donosi se iz razloga što su politički ciljevi, vrijednosti i načela za koja se zalažu iste, slični, odnosno značajni podudarni. Zajednička pres konferencija na kojoj će govoriti predsjednik Prave Marko Milačić i dr Novica Stanić održaće se u utorak.

Pokret za Pljevlja je na prethodnim lokalnim izborima osvojio dva mandata u okviru koalicije „Za spas Pljevalja“.

odluka-o-spajanju-pokreta-za-pljevlja-i-pcg12018-1

 

Komentari: 1

Tara

13. 10. 2018 - 10:37

Ovo su cetnici..koji zloupotrebljavaju ime drzave Crne Gore.. Narode,bjezite od ove napasti..seselja..vucica i irineja!!!
Novi komentar