Ministar Bogdanović učestvovao na 17. Samitu Frankofonije

Bogdanović Makronu prenio pozdrave Đukanovića; CG zahvala Francuskoj za pomoć u procesu priključenja EU

Ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović predvodio je crnogorsku delegaciju na 17. Samitu Frankofonije, održanom u Jerevanu 11. i 12. oktobra 2018. godine, a kojem su prisustvovali brojni šefovi država, vlada, ministri i drugi visoki predstavnici država članica Frankofonije.
Objavljeno: 12. 10. 2018 - 12:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar Bogdanović je na Samitu, kojim je predsjedavao i koji je otvorio predsjednik Vlade Jermenije  Nikol Pašinjan, učestvovao kao izaslanik Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Samit je održan pod temom „Živjeti zajedno u solidarnosti, razmjeni ljudskih vrijednosti i poštovanju različitosti“, što je u skladu sa prioritetima Međunarodne organizacije za frankofoniju, usmjerenim na mir i prosperitet za zemlje u kojima se govori ili koristi francuski jezik.

aleksandar-bogdanovic-markon

Učešće na Samitu Frankofonije bila je prilika da se još jednom potvrdi opredjeljenje Crne Gore da kroz multilateralne forume podstiče saradnju u kulturi i obrazovanju, ali i promoviše univerzalne vrijednosti ljudskih prava, mira i suživota, oko kojih su i okupljene članice Frankofonije.

Tokom boravka u Jerevanu ministar Bogdanović se na marginama Samita  sreo sa predsjednikom Francuke Emanuelom Makronom, kojem je prenio srdačne pozdrave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i istakao da je Crna Gora zahvalna Francuskoj za pomoć i podršku u procesu EU integracija. Uvjereni smo da će se saradnja naše dvije države nastaviti i biti još sadržajnija, kako u oblasti ekonomije, tako i u oblastima kulture, turizma i obrazovanja, istakao je ministar Bogdanović.

Crna Gora ima, od 2010. godine, status posmatrača u Međunarodnoj organizaciji za Frankofoniju, koja okuplja 84 države, među kojima 54 punopravne članice.

Komentari: 2

Nikach

13. 10. 2018 - 13:07

Bravo. Svaka cast
Crna gora ka monako

13. 10. 2018 - 13:07

Opaaaa bato!!!!!
Novi komentar