PPF Grupe koja je nedavno kupila kompaniju Telenor u Crnoj Gori i u više država našeg regiona." /> PPF Grupe koja je nedavno kupila kompaniju Telenor u Crnoj Gori i u više država našeg regiona." />

Primio predstavnike PPF Grupe

Marković: Crna Gora i PPF grupa će intenzivirati saradnju u digitalnoj tehnologiji

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predstavnike PPF Grupe koja je nedavno kupila kompaniju Telenor u Crnoj Gori i u više država našeg regiona.
Objavljeno: 12. 10. 2018 - 12:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

U razgovoru sa direktorom Telekomunikacija u PPF grupi Ladislavom Bartonjičekom (Bartoníček) i čelnicima Telenora u Crnoj Gori – predsjednikom Odbora direktora Majkom Mišelom (Michel) i izvršnom direktoricom Sandrom Štajner predsjednik Marković je iskazao zadovoljstvo prisustvom renomirane grupacije na našem tržištu i iskazao punu spremnost Vlade na saradnju u širenju poslovanja na ostale oblasti od obostranog interesa.

„Drago nam je da razmišljate o širenju biznisa u Crnoj Gori. U tome Vladu nemate kao adresu, nego kao partnera“ – rekao je premijer.

2018-10-12-pv-dusko-markovic-i-predstavnici-ppf-grupe-007

Predsjednik Marković je upoznao sagovornike sa rezultatima i prioritetima ekonomske politike kao i sa našim strateškim planovima ističući da Crna Gora predstavlja povoljan investicioni ambijent koji podrazumijeva konkuretnu poresku politiku, da je naša zemlja prošlogodišnjim ulaskom u NATO postala još sigurnija za inostrana ulaganja te da Vlada unapređuje uslove za ubrzani razvoj nudeći investitorima povlastice za širenje poslovanja.

Predstavnici PPF Grupe su predstavili predsjedniku Markoviću strateške ciljeve grupacije koja posluje širom Evrope i Azije, zapošljava više od 150 hiljada ljudi i koja je u prošloj godini prihodovala više od šest milijardi eura.

PPF Grupa je najavila dalje unapređenje segmenta telekomunikacija u Crnoj Gori sa ciljem daljeg širenja spektra usluga i rasta prihoda.

Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i PPF grupa vide mogućnosti za konkretnu saradnju posebno u daljem procesu digitalizacije i jačanja digitalne ekonomije u našoj zemlji kao i u oblastima opremanja putne infrastrukture elektronskim sredstvima i modernizacije željezničkih prevoznih sredstava.

 

Komentari: 0

Novi komentar