Najavio ruski ambasador

Putin u Srbiji u januaru

Predsjednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, koji mu je prenio prijedlog predsjednika Vladimira Putina da posjeti Srbiju u januaru.
Objavljeno: 12. 10. 2018 - 13:59 Promjenite veličinu teksta: A A A
Putin u Srbiji u januaru
Foto: RFE/RL

Aleksandar Vučić je rekao da je za Srbiju izuzetna čast da ponovo ugosti predsjednika Putina i da će Beograd pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima srpskog predsjednika.

Sa ambasadorom Čepurinom je dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsjednika u Beograd, kako bi posjeta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dvije zemlje i bratstvo dva naroda.

Tim povodom je najavljeno da će uskoro biti održana sjednica Mješovitog međuvladinog komiteta za saradnju, kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmjene između Srbije i Rusije i njihovog ekonomskog napretka, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vučić je rekao da je veoma počastvovan što je ponovo imao priliku da u Moskvi razgovara sa predsjednikom Putinom.

Srpski predsjednik i ruski ambasador su razmotrili rezultate te posjete i ocijenili da je bila od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje dvije zemlje.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, uz očekivanje da će svi na Zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti, a Vučić je rekao da će Srbija uvijek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu, navodi se u saopštenju.

Komentari: 1

CRNOGORAC

12. 10. 2018 - 17:37

BLAGO VAMA KAD DODJE POVTATICE VI KOSOVO.
Novi komentar