Hrvatska

BJELOVAR: Osuđena žena jer je po selu ogovarala komšije

U bizarnom sudskom procesu koji se vodio na Opštinskom sudu u Bjelovaru jedna je žena (56) iz malenog naselja u sastavu Grada Garešnice, osuđena zbog teškog sramoćenja svojih komšija.
Objavljeno: 12. 10. 2018 - 14:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, kako je u četvrtak objavio portal Podravski.hr, sud ju je osudio na uslovnu novčanu kaznu u iznosu od 5.000 kuna (oko 620 eura) koja se neće izvršiti ako optužena u roku od jedne godine ne počini novo krivično djelo.

Tužitelji Ivan i Đurđica, koji žive u Njemačkoj, tužbu protiv svoje komšinice Marice, s kojom već duže imaju narušene međuljudske odnose zbog neriješenih imovinskopravnih pitanja, podnijeli su krajem marta 2013. godine.

U tužbi su naveli da su ih krajem 2012. godine, kad su se vratili kući iz Njemačke, komšije i rodbina izvijestili da ih njihova komšinica kleveće po mjestu i o njima priča ružne stvari. U sklopu sudskog procesa sud je saslušao sedam svjedoka i obavio brojne druge dokazne radnje te utvrdio da njihova tužba ima osnova.

U sklopu suđenja svjedoci su potvrdili da je Marica u jednom navratu u augustu 2012. godine pred njihovim susjedima i poznanicima izjavila da su Ivan i Đurđica prolupali, da su bijeda i da ne znaju što rade te da je nekoliko mjeseci kasnije, u oktobru iste godine, u jednoj trgovini Marica za njih izjavila da su sve izgubili i da nemaju više što raditi u Hrvatskoj i da se mogu pokupiti i ići živjeti kod djece u Njemačkoj.

Optužena Marica u svojoj je obrani navela da se ne smatra krivom te je navela da nikada nije rekla to za što je tužitelji optužuju jer te riječi nema u svom rječniku i da ih ne govori nikome, pa čak ni životinjama. Ustvrdila je da su se slučajevi o kojima su svjedočili svjedoci doista dogodili, ali da su svjedoci pogrešno utvrdili što je ona i na koji način govorila o tužiteljima.

Komentari: 1

Marksov Kapital

12. 10. 2018 - 16:01

Ova sigurno ima porijeklo iz PODGORICE
Novi komentar