Mještani sela Koći u Kučima dobijaju novi vodovod

Mještani sela Koći u Kučima, udaljenom 22 kilometra od Podgorice, uskoro će dobiti vodovodnu mreže za oko 50 domaćinstava u dužini od 5.200 metara.
Objavljeno: 12. 10. 2018 - 16:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izgradnja podrazumijeva i rezervoar i pumpnu stanicu.

Radove je obišao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji je istakao da je lijepo biti u kraju koji je još jedan od simbola multivjerskog, multietničkog i multinacionalnog sklada koji vjekovima vlada u Podgorici.

“Mi, kao rukovodstvo Glavnog grada, ponosni smo na herojsku istoriju ovoga kraja, a sve to nas obavezuje da nastavimo da ulažemo u ovaj kraj, u njegov infrastrukturni razvoj, pogotovo imajući u vidu činjenicu da brojni iseljenici iz ovog kraja, najviše iz SAD ne štede sredstva kako bi pomogli ljudima koji su ostali ovdje, da žive u boljim uslovima“, dodao je on.

 

Vuković je istakao da, kada je u pitanju ovaj kraj, gradska uprava prepoznaje dva prioriteta budućeg rada.

„Jedan se tiče obnove puta kojim smo upravo došli, dužine odprilike 5km, a mještani i iseljenici iz ovoga kraja uložili su ne mala sredstva kako bi se taj put proširio. Nama je ostala obaveza da isti asfaltiramo i mi ćemo se u Glavnom gradu potruditi da obezijedimo finansijska sredstva kako bi taj posao priveli kraju naredne godine, u okviru budžeta za narednu godinu“.

Obilasku radova prisustvovao je i predsjednik Opštine Tuzi Abedin Adžović, kao i rukovodstvo gradskih preduzeća Vodovod i Putevi.

Komentari: 0

Novi komentar