Češki predsjednik: Bombardovanje SRJ je bilo greška

Bombardovanje SR Jugoslavije bilo je greška, ali sada ne treba tražiti alibi da bi se ta greška opravdala, kaže češki predsjednik Miloš Zeman.
Objavljeno: 13. 10. 2018 - 17:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je tako prokomentarisao izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenbedrga tokom nedavne posjete Beogradu da je vojna alijansa bombardovala SRJ da bi zaštitila civile i zaustavila Miloševićev režim.

- Mislim da je taj rat bio velika greška i ne bi trebalo da sada tražimo alibi da tu grešku opravdamo - rekao je on za češki portal "parlamentnilisty.cz".

U vrijeme NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije Zeman je bio premijer Češke, a 2014. godine rekao je da je ta zemlja bila posljednja članica Alijanse koja se saglasila s bombardovanjem, i to pod uslovom da se akcija tiče isključivo vojnih objekata, ali da taj uslov nije ispunjen.

- Češka vlada je bila posljednja koja se sa tim složila, uslov za saglasnost bio je da će se gađati isključivo vojni objekti. Obećali su da će to ispuniti, ali taj uslov nije bio ispunjen - rekao je tada Zeman.

Komentari: 3

Bošnjakinja

13. 10. 2018 - 17:57

I ovakvi (ne)ljudi vode jednu civiliziranu drđavu-Češku! Bog'me, kao da nismo bili svjedoci svega što je prethodilo tom selektivnom bombarfovanju. . E moj cg-predsjedniče, ispast će da je kasapin sa Dedinja (sa svojom svitom zločinaca) bio u pravu. Na ovaj način , ovaj "vrli" prefsjednik Češke" baci rukavicu u lice" Međunarodnom sudu i PRAVDI. SRAM TE BILO !
Ргоба!

15. 10. 2018 - 16:56

Добро је да ову изјаву није дала нека Црногорка. Овако, бошњакиња. Све јој је опроштено.
Neko

13. 10. 2018 - 20:45

Ne opravdavam stradanja bilo cija... ali svi znaju da je bombardovanje SRJ bila greska... moglo se to na drugi nacin sprijeciti
Novi komentar