Drama u TV Nova M

Prava drama odigrala se sinoć u TV Nova M kada je u prostorije te kompanije ušla policija zbog prijave koju je direktorka Ivana Šebek podnijela protiv urednika sportske redakcije Igora Ćulafića.
Objavljeno: 15. 10. 2018 - 06:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Juče u toku dana pojavila se informacija da će utakmicu fudbalskih reprezentacija Litvanije i Crne Gore, u 4. kolu Lige nacija, na TV Nova M prenositi Maksim Živaljević, komentator Javnog servisa. Međutim, na kraju informativne emisije, koja se emituje od 18 časova na TV Nova M, Ćulafić je u svom sportskom prilogu najavio da će on raditi prenos meča iz Viljnusa.

Nedugo nakon toga, policijsko vozilo stiglo je ispred zgrade ove televizije u centru grada, a zatim je nekoliko policajaca ušlo u prostorije TV Nova M, gdje je Ćulafiću saopšteno da se javi u CB Podgorica zbog prijave za prijetnju. Urednik sportske redakcije TV Nova M se potom oglasio na svom tviter nalogu, a duel iz Viljnusa prenosio je Živaljević, koji je jednokratno angažovan na TV Nova M, uz odobrenje odgovornih ljudi u TV Crne Gore.

- Prijavljen sam policiji. Nalazim se ispred CB Podgorica i čekam da dam izjavu. Skandal - objavio je Ćulafić, a potom se oglasio još jednom: - Prijava za prijetnju. Koje nije bilo, sad mi kažu u CB. Uslijedio je i treći tvit: - Inspektori su u čudu, direktorka Šebek je zvala dežurnu službu i prijavila prijetnje - napisao je Ćulafić. Pozvali smo direktorku TV Nova M Ivanu Šebek kako bi prokomentarisala situaciju. - Ne znam šta se desilo sa Ćulafićem. Nijesam upućena - rekla nam je Šebek.

Na zahtjev novinara Arene da prokomentariše činjenicu da je Ćulafić uživo u programu informativne emisije najavio da će prenositi utakmicu iz Viljnusa, a da je ta dužnost ipak pripala Živaljeviću, direktorka TV Nova M je odgovorila: - Ćulafić je to saopštio u emisiji koja je išla uživo, svojom voljom, iako za tako nešto nije imao odobrenje menadžmenta. Nemam više nikakav komentar - kazala je Šebek. Novinar Sport kluba Milo Lekić nije se proslavio kada je za TV Nova M prenosio istorijsku utakmicu Crne Gore i Srbije prije četiri dana pod Goricom, što je očigledno uticalo na odluku uredništva ove televizije da za duel u Viljnusu angažuje crnogorskog komentatora. Ne iz svoje kuće…

Kasno sinoć, redakcija Arene je na uvid dobila dokument koji je potpisala direktorka TV Nova M Ivana Šebek, a odnosi se na odluku o suspenziji i udaljenju sa radnog mjesta Igora Ćulafića zbog povrede radne obaveze u programu, prijetnji pravljenjem problema radnom procesu, te onemogućavanju plana realizacije prenosa utakmice Litvanija - Crna Gora.

 

Komentari: 2

Nera

15. 10. 2018 - 08:52

TV Nova,popovi srbijanski i ko zna sto jos danas a da je upereno protiv CG? Za mene nevjerovatno razocarenje kada je rezim u pitanju.Postavlja se pitanje jeli ovu moju CG uopste moguce odrzati na tekovinama Maja 2006 ili ce je oburdati izdajnicka opozicija i nesposobna vlast.
Boro

15. 10. 2018 - 11:39

Ćulafić priveden zbog prijetnji Šebek. Šebek ne zna ništa o tome. Ko je ovdje lud?
Novi komentar