Knežević i Medojević ipak idu u zatvor?

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici donijelo je odluku kojom je jednom od lidera Demokratskog fronta Milanu Kneževiću određena dvomjesečna kazna zatvora zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio da za 10.000 eura ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine, pišu Dnevne novine.
Objavljeno: 15. 10. 2018 - 07:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Istu sudbinu doživjeće i njegov kolega Nebojša Medojević, takođe, zbog odbijanja da svjedoči o navodima da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uzeo mito od 100.000 eura.

Rješenjem Apelacionog suda Crne Gore od avgusta ove godine uvažena je žalba pravnog zastupnika Kneževića, advokata Dušana Radosavljevića, čime je ukinuto prvobitno rješenje Višeg suda u Podgorici. U obrazloženju rješenja Apelacionog suda navodi se da vijeće uopšte nije imalo zakonsku mogućnost da odlučuje po žalbi SDT-a, odnosno da mogućnost žalbe na odluku sudije za istragu nije ni postojala. Pravo žalbe, kako su naveli, je postojala jedino na odluku sudije o novčanom kažnjavanju ili zatvoru, ali ne i na odluku kojom odbija određivanje zatvora svjedoku. Međutim, Vijeće Višeg suda u Podgorici nije se složilo sa takvim tumačenjem Apelacionog suda, tako da je ponovo donijelo indentičnu odluku.

Podsjetimo, Specijalno tužilaštvo tražilo je od Višeg suda da Kneževiću, zbog odbijanja da svjedoči o pomenutim navodima, odredi zatvor u trajanju do dva mjeseca, što je sudija za istragu odbio, nakon čega je SDT uložio žalbu vijeću tog suda koje je žalbu uvažilo i odredilo zatvor do dva mjeseca, odnosno dok Knežević ne pristane da svjedoči. Ovu odluku, međutim, Apelacioni sud je oborio i vratio na ponovno odlučivanje Višem sudu u Podgorici.

Zbog odbijanja da svjedoči o optužbama na račun glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i Medojević je kažnjen sa dva mjeseca zatvora. On je odbio da svjedoči u predmetu formiranom povodom njegove objave na Fejsbuku da je bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša platio Katniću 100.000 eura, kako mu ne bi odredio pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od šest miliona eura u slučaju “Carine”.

Komentari: 7

Joveta

15. 10. 2018 - 08:16

Pravda je spora Ali dostizna.
Alkatraz

15. 10. 2018 - 14:28

Bitno je da ovi /poput Al Kaponea/ odu u buvari "na prevaspitavanje". Kasnije ce doci i ostale njihove kriminalne aktivnosti,koje su radili a prepisivali drugima. Pogotovo Medo-zemunac.Ovima samo nedostaje jos "napuhani curan" A.Mandic da drustvo bude kompletno..
CRNOGORAC

15. 10. 2018 - 10:51

TO JE MALO TREBA MU DUZA KAZNA DA M U DUZA KAZNA DA MALO ODMORI ALI NE U SPUZ NO BI SADA TREBALO PONOVO OTVORITI CUVENI GOLI OTOK ZA OPOZICIJU DA MOGU DA ODMARAJU I DA SE REHABILITIJU.
Navikavanje

15. 10. 2018 - 11:47

Ove presude su "veoma korisne" za Pipuna i Meda. To je samo uvertira. Najbolji primjer je sa žabom i vrelom vodom. Naime, ne bi bilo dobro za njih dvoje da idu u Spuž direktno na osnovu onih višegodišnjih kazni zatvora koje ih čekaju. Ovo presude su uvježbavanje i prilagođavanje za one duge kazne.
Jusovača

15. 10. 2018 - 12:53

Samo tako, sve po demokratskom zakonu!! Svi oni koji blate, lažu, hoće gradjanski rat protiv Crnogoraca, njih treba odmah pohapsiti i staviti u Jusovaču!
Deki

15. 10. 2018 - 14:48

Za Meda ne znam, ali Pipun će ići ako majka kaže.
mau

16. 10. 2018 - 05:57

Naravno treba jednom zauvjek stati ovim lazima ali ne samo ovim opozicionim liderima vec i ovima i iz vlasti.Nema nikakve razlike izmedu njihovih lazi i izmisljotina.Naravno i za Brajovica treba zatvor jer je lagao pred sudom pod zakletvom.Ako se sve ne sankcionise na istim kriterijumima nema razultata.Ili ove kazne pisu mocnici iz vlasti
Novi komentar