Poručeno iz ruskog ministarstva

Lavrov: Nijesmo umiješani u pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Rusko ministarstvo spoljnih poslova, na čijem je čelu Sergej Lavrov, odbacilo je optužbe da je ta zemlja umiješana u pokušaj terorizma u Crnoj Gori na dan izbora 2016.
Objavljeno: 15. 10. 2018 - 14:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Očigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlučio da se priključi konkursu za najsmrtonosnije optužbe protiv Rusije. On već dvije godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obavještajne službe GRU. Kao što smo već u više navrata rekli, ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvaničnog učešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito djelo i vjeruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne”, navodi se u saopštenju koje prenosi agencija Tass.

Kako su dodali, advokati odbrane su na jednom od suđenja predstavili odgovor ruskog ministarstva spoljnih poslova o boravku u Moskvi jednog od ključnih svjedoka Saše Sinđelića. Katnić je na to rekao da je ovaj dokument stvorio GRU kako bi otrovao stranke u postupku, te je zatražio da se hemijski testira dokument, kako bi se pronašli eventualni tragovi Novičoka.

“Ovo ponašanje glavnog specijalnog tužioca jasno ilustruje tužno stanje pravosuđa Crne Gore”, navodi rusko ministarstvo.

Komentari: 5

Laz kao doktrina

15. 10. 2018 - 16:22

Ma nije moguce da Rusi nisu priznali? Zna li iko slucaj da su ikad ista priznali ma kakvi dokazi i fotografije im prilozili ? Motivi, verbalne prijetnje, dokazi, svjedoci, fotografije, metodi rada GRU, .... sve postoji. Jedno je sigurno - Cim im se ukaze potreba ili prilika ponovo ce, i ponovo nece priznat.
možda i nije zvanična Rusija

15. 10. 2018 - 17:06

I Katnić je reko prije neki dan da nije zvanična Rusija... Ali ne može se ignorisati činjenica da je u dokumentu koji je dobijen iz Rusije pisalo crno na bijelo da je pasoš na prezime Širokov izdat u avgustu 2016. To je slučajnost možda?... I da je Šišmakov slao Sinđeliću novac preko Western Uniona za svoju adresu napisao sjedište GRU... Da ni ne pominjemo kad je Patrušev stigo u Beograd... I mnogi drugi nesporni dokazi...
Вопросы...

15. 10. 2018 - 17:10

Товаришч Лавров, скажыте, zasto su Cepurin, Zaharova, Resetnjikov, Malofejev, Zeleznjak, Rogozin, Bondarev, kozaci i Nocni vukovi u jeku izborne kampanje radili sto su radili i pricali sto su pricali a sve u korist DF-a ? Zasto je Medojevic javno na jednom od mitinga DF-a prozvao aktuelnu vlast da "ne smijete da kazete koja strana sila stoji iza nas i da ne smije da pomene njeno ime"... A kad je ekspresno dobio odgovir da je to Rusija... naglo je zacutao ?! Ko je DF-u dao onolike dolare i u koje svrhe ? Zasto su celnici DF-a cesto putovali u Moskvu, sa kim su se sastajali i sta su tamo radili ? Zasto ne izrucite Ananija Nikica ? Zasto ste toliko cutali o agentima GRU Popovu i Sismakovu ?
Jednostavna slika

15. 10. 2018 - 19:33

Provincijalni cutuci iz CG ne znaju malo siri kontekst zbivanja u svijetu. Neki se prave da ne znaju. Nije CG jedina meta Rusije. U svijetu se vodi jos proces vezanih za GRU aktivnosti - US, UK , Spanija (ovaj je mozda zavrsen). Naravno diskutovati ovo sa Srbima iz CG je besmisleno. Njih ne vode fakti, logika, a pogotovo ne etika, no emocije, mrznja prema CG.
Default: LAZ

15. 10. 2018 - 22:29

Ovo je njihov default: Lagali su za Gruziju, lagali su za Ukrajinu, lagali su za Siriju i naravno da lazu u vezi pokusaja ubistva Mila Djukanovica i Bog sami zna koliko ostalih nevinih ljudi da im je krvavi plan uspio!
Novi komentar