Crna Gora očekuje nastavak podrške Njemačke

Crna Gora očekuje nastavak njemačke podrške reformama na putu prema Evropskoj uniji, naročito kad su u pitanju pregovaračke oblasti u koje je u narednom periodu potrebno uložiti dodatne napore, ocijenjeno je na sastanku glavnog pregovarača Aleksandra Drljevića i ambasadora Njemačke u Podgorici, Roberta Hajnriha Vebera, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore.
Objavljeno: 15. 10. 2018 - 16:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Drljević je naglasio da prioritet crnogorske administracije ispunjavanje obaveza iz poglavlja 23 i 24.

“Očekujemo da uskoro zakoračimo u novu fazu pregovora i dobijemo završna mjerila za ova dva poglavlja. U tom cilju smo posvećeni ostvarenju rezultata na terenu, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”, poručio je on, izrazivši očekivanje da će Njemačka prepoznati napore Crne Gore na tom polju.

Glavni pregovarač je upoznao ambasadora sa spremnošću Crne Gore za otvaranje poglavlja 27 do kraja godine, navodeći da se nada da će Njemačka, kao i ostale države članice EU, prepoznati i vrednovati ostvarene rezultate.

Ambasador Veber je kazao da Crna Gora može da računa na nastavak njemačke podrške na ekspertskom nivou, podsjetivši na dosadašnju dobru saradnju kroz Tajeks instrument.

“Crna Gora je prepoznata kao predvodnik evropske integracije na Zapadnom Balkanu i država koja uspješno sprovodi reforme”, rekao je Veber.

Ukazao je na važnost prisustva EU u ovom regionu, kako bi sa zemljama Zapadnog Balkana radila na prevazilaženju aktuelnih izazova.

Komentari: 1

Crnogorac

15. 10. 2018 - 23:17

Između ostalog, neka nam pomogne da omladina (bez nafake ovdje) može nači uposlenje u Njemačkoj...poput izbjeglica i prognanika!!! Bio bi to doprinos i CG da kaže: Zaposlili smo...toliko i toliko visokoobrazovane omladine u prijateljskoj nam državi-Njemačkoj. Bilo bi humano s CG i Njemačke strane
Novi komentar