Za danas zakazana sjednica Kolegijuma Skupštine

Biće formiran operativni tim za pripremu prijedloga za radnu grupu

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović zakazao je za danas sjednicu Kolegijuma, na kojoj bi trebalo da se imenuje operativna grupa koja će pripremiti prijedlog odluke o formiranju radnog tijela koje će raditi reformu izbornog zakonodavstva.
Objavljeno: 16. 10. 2018 - 06:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kolegijum će predstavnicima poslaničkih klubova dati smjernice za definisanje mandata, sastava, rokova i način rada.

- Nakon konačnog usaglašavanja na Kolegijumu, odluka će u formi prijedloga biti dostavljena Skupštini na usvajanje krajem oktobra - dodaje se u saopštenju.

Poslanički klubovi zauzeće stav o konačnom prijedlogu DPS-a za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Stav o tom prijedlogu juče Pobjedi nijesu željeli da saopšte ni DF, ni SDP. DPS je, nakon usaglašavanja svog i prijedloga ostalih partija, predložio da radna grupa za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva definiše mandat, sastav, strukturu i nadležnosti nezavisnog odbora ili tijela koje će nadzirati primjenu zakona i podzakonskih akata, kao i ostvarivanje sloboda i prava učesnika na izborima. DPS je ostao pri stavu da radnom grupom ili privremenim odborom treba da rukovodi predstavnik vlasti, a da njegov zamjenik bude iz opozicije, te da radno tijelo ima po sedam predstavnika iz vlasti i opozicije.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 1

Milija

16. 10. 2018 - 12:33

Operativni tim od djelova DPSa u vise kolona SDP DF...
Novi komentar