Nezvanično iz Ministarstva saobraćaja

Po optimističnom scenariju prva dionica auto puta krajem naredne godine

Gradnja prioritetne dionice auto-puta od Smokovca do Mateševa neće biti završena u roku, a po optimističnom scenariju trebalo bi da bude završena do kraja naredne godine, saopšteno je nezvanično Pobjedi iz Ministarstva saobraćaja.
Objavljeno: 16. 10. 2018 - 06:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Po ugovoru, ova dionica je trebalo da bude završena u maju neredne godine. Gradnja prioritetne dionice dugačke 41 kilometar počela je 11. maja 2015. godine, od kada kreće rok od četiri godine za završetak radova.

Predstavnik nadzornog organa projekta francusko-italijanskog konzorcijuma Ingerop Conseil & Ingenierie Geodata Engineeringa Jovan Ivanović saopštio je u emisiji ABS na RTCG da se, na osnovu planova i dinamike koju dobijaju od CRBC, može očekivati da radovi na prioritetnoj dionici budu završeni do kraja naredne godine.

 Jedan od razloga za kašnjenje, kako je rekao, mogao bi biti nerealno postavljen rok. Najavio je da će most Moračica biti funkcionalan krajem ljeta naredne godine.

- Na osnovu dinamike koju dobijamo od izvođača, a mislim da je realna dinamika s aspekta izvođenja radova, očekujemo da ovaj most bude premošćen, odnosno da rasponska konstrukcija bude završena u avgustu naredne godine - rekao je Ivanović.

Krajem maja iz Ministarstva saobraćaja je Pobjedi rečeno da je menadžment CRBC-a najavio da će angažovati sve raspoložive resurse kako bi završio posao u u ugovorenom roku. Iz tog resora je ranije navedeno da će izvođač voditi računa da se nadoknadi početno kašnjenje u pripremi projektne dokumentacije, koje je nastalo ,,zbog izvođačevog nepoznavanja primjenjivih domaćih i evropskih propisa, procedura i standarda“, a što se kasnije posljedično odrazilo i na dinamiku izvođenja radova na terenu.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 4

Jovan

16. 10. 2018 - 07:46

Prepostavljam da ce Kinezi platiti izgubljeni prihod od putarine za godonu dana. To je oko 50 miliona eura.
Dan D

16. 10. 2018 - 09:21

Znao sam da neće biti sve kako je digovoreno U stvari kao i sve kod nas, moj predlog je ORGANIZOVATI ODMA RADNE AKCIJU I STUPITI U POMOĆ KINEZIMA DA ISTORISKI ,,AUTO PUT BUDE ISPOSTOVAN U TERMINU 21 ,MAJ 2019.
xyz

16. 10. 2018 - 09:59

Realan rok je 2 mjeseca pred redovne izbore u oktobru 2020
Mika

16. 10. 2018 - 10:33

Da kako ne. Biće na kraju 2019 da govore, još samooo jedna godina. Pa tako u nedogled. Za ovo neko treba da krivično odgovara.
Novi komentar