Predsjednik Srbije

VUČIĆ: Izgradićemo autoput prema Crnoj Gori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da zemlje jugoistočne i centralne Evrope treba međusobno bolje da se povežu.
Objavljeno: 16. 10. 2018 - 12:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vučić je otvarajući Samit ministara transporta Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u tom mehanizmu kazao da kada se pogleda prostor bivše Jugoslavije, može da se vidi da BiH i Srbija nemaju nijedan autoput koji ih spaja, niti prugu, a slično je i sa Crnom Gorom, Rumunijom, nešto bolje sa Bugarskom i Makedonijom.

"Infrastrukturno nismo povezani, iako smo glavni trgovinski partneri", podvukao je on. To su stvari koje, prema njegovim riječima, moramo da ispravljamo.

"Suština je u povezivanju, da mijenjamo robe, usluge, na najbolji način smanjimo operativne troškove. Zato ulažemo mnogo novca u razvoj infrastrukture, riječnih luka, puteva. Spremni smo da saslušamo u tome savjete naših kineskih prijatelja, i da damo pun doprinos projektu 'Jedan pojas, jedan put'", rekao je on.

Vučić je istakao da je ono zbog čega su svi okupljeni danas na ovom forumu novi putevi, saradnja i prijateljstvo. "Želimo da budemo bolji, da se spojimo u jednu celinu ostvarenih naroda", naglasio je on.

Izrazio je uvjerenje da će biti izgrađeni autoputevi prema Crnoj Gori, BiH, ali i Rumuniji, čime bi napravili značajne pomake u narednom periodu. Vučić je ukazao da Beograd predstavlja čvorište između istoka i zapada, sjevera i juga i da je on najbolje mjesto za novi početak.

Komentari: 2

Ne zurite

16. 10. 2018 - 20:48

Sto se mene tice, jedan veliki zid bi bio korisniji za CG.
CRNOGORAC

17. 10. 2018 - 10:06

NE TREBATE VI GRADITI PUT PREMA C.GORI DOSTA STE NI I OVAKO BLIZU NO GRADITE PUD KOSOVA AKO VI BASTA.
Novi komentar