Funkcioner DF-a

Koprivica: Draškovića pustiti iz zatvora da bi branio titulu

Funkcioner Demokratskog fronta Dragan Koprivica pozvao je nadležne organe da puste iz zatvora boksera Ratka Draškovića kako bi bio u mogućnosti da brani titulu u boksu.
Objavljeno: 16. 10. 2018 - 13:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Riječ je o odlučujućem trenutku u sportskoj karijeri crnogorskog šampiona, koji je, zbog zdravstvenih problema, u nekolika navrata morao odlagati meč, a sada se nalazi pred definitivno utvrđenim terminom odbrane titule, zakazanim za 17. novembar u Gracu, u Austriji, o čemu je resornom Ministarstvu i priložio zvaničnu najavu meča, i potpisani dokument”, naveo je Koprivica.

Kako je dodao, ne ulazeći ovoga puta u pitanje potencijalne krivice Draškovića, apeluje u ime Demokratskog fronta, a sigurno i najvećeg broja sportista i građana Crne Gore, da Ministarstvo pravde donese odluku o prekidu izdržavanja završnog dijela kazne Draškovića u ZIKS-u u Spužu, i omogući mu da se što bolje pripremi, i ode na ovaj dugo iščekivani sportski događaj od evropskog i svjetskog sportskog značaja.

“Duboko sam uvjeren da će i Ministarstvo pravde i ministar Pažin još jednom sagledati novonastalu situaciju, pri čemu Drašković i ne traži smanjenje kazne, nego samo da se pomjeri za dan nakon održanog meča. Čvrsto vjerujem da ministar Pažin ima šire gledanje od striktno zakonskog na život i probleme sportista Crne Gore, i da neodlazak Draškovića na odbranu svjetske titule 17. novembra, i to zbog izdržavanja zatvorske kazne u Spužu, neće doprinijeti ugledu naše zemlje, niti pokazati da nadležne institucije umiju da prepoznaju opšte interese i u crnogorskom sportu”, zaključio je Koprivica.

Prema nezvaničnim saznanjima, Drašković služi kaznu zatvora u ZIKS-u zbog nelegalne potrošnje električne energije.

poster

Komentari: 3

Freeman

16. 10. 2018 - 13:46

E,kad bi svi lopovi završili u zatvoru,pogotovo oni najveći,đe bi nam bio kraj ?!.
Vanzemaljci

16. 10. 2018 - 13:50

Da li su ovi iz DF normalni. To ne treba ni pitati. Proije svih za ovog Radunovića,. Traže da puste čovjeka iz zatvora. Sjutra će on tražiti da iz Spuža puste Mandića, Kneževića i Medojevića, osuđenih za terorizam, jer ih čeka društvo na kafi.
Nikad više1918

17. 10. 2018 - 08:42

Čiju će zastavu nositi?
Novi komentar