U četvrtak

Omaž Avdu Međedoviću u biblioteci "Đurđe Crnojević"

Povodom 65 godina od smrti Avda Međedovića Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ organizuje književno veče posvećeno ovom izuzetnom epskom pjesniku.
Objavljeno: 16. 10. 2018 - 14:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

O njegovom životu i djelu govoriće profesor doktor Novak Kilibarda, a biće prikazan i dokumentarni film o Avdu Međedoviću „Homer sa Obrova“ pisca i televizijskog autora Bogića Rakočevića, koji je rađen u koprodukciji Televizije Crne Gore i Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Veče će biti održano u četvrtak, 18. oktobra, u Svečanoj sali Biblioteke, s početkom u 18 sati.

Komentari: 5

Ilija

16. 10. 2018 - 16:18

Koje to pjesme je ovaj "epski pjesnik" napisao. Koje je to velike pobjede i bitke u njima opisao. Kojem je to narodi ovaj veliki pjesnik pripadao i čime je zaslužio da mu u centru kulture neko posvećuje večeri. I to književne!!! To bi trebao gospodin Novak da objasni. Imam osjećaj da su ovi naši počeli da, poput Srba, od ništa pokušavaju da naprave nešto. I to ne nešto malo nego poveliko. U stavari prevelikoooo.
-

17. 10. 2018 - 00:10

Ilija iz tebe govori mrznja sa nevjesto skrivenim motivima. Vrlo si perfidna osoba , da se zakljuciti iz tvojih komentara. U biti si Srbin iz Crne Gore sa svim karakteristikama koju tu kategoriju prije svrstavaju u izvjesni psiholoski deformitet nego li etnicku kategoriju.
gost

17. 10. 2018 - 09:11

Ako nikad prije kod nas i nije nista o njemu napisano (za razliku od svijeta, jer su strani profesori istrazivali njegov rad), u zadnjih desetak godina je toliko pisano i pricano o njemu, da ti ja dobronamjerno preporucujem da procitas bilo koju knjigu i siguran sam da ces naci odgovore na sva pitanja koja te muce... Ali cini mi se da ti imas veci problem od pitanja koja si postavio...
Putnik Namernik

17. 10. 2018 - 13:03

Ma ne zna Ilija, zivi u Beogradu...
Buto

01. 02. 2019 - 11:29

Ilija a možda Alija mosli ba u književnosti postoje samo srpska mitologija,kosovski mit i njihova lažna istorija i sveti vid(vidovdan). .
Novi komentar